Kids - tips, ideetjes enz

Leesboekjes voor groep 3

Onze jongste zit nu in groep 3. En lezen is daar enorm belangrijk. Wanneer ze net beginnen zijn er boekje te krijgen met wat losse woorden erin. Of vaak verhalen die minder aansluiten bij de belevingswereld van deze kinderen.
Inmiddels hebben ze alle letters wel geleerd in groep 3 en zijn er wel ontzettend leuke boekjes te vinden op het lees niveau van M3/E3.

Lezen is goed

Dat hoef ik eigenlijk niet te zeggen, want lezen is nu eenmaal belangrijk. De juf adviseert ook om het lezen goed te onderhouden tijdens deze lockdown. Dit hoeft echt niet alleen maar te zijn uit leesboeken. Kookboeken, stripboeken of een achterkant van verpakkingen lezen is ook allemaal lezen.
In het begin van groep 3 vond onze zoon alle boekjes maar saai. Bijna alles ging over vis, mik en roos. Maar nu, bij niveau M3, hebben we een aantal leuke boekjes gevonden.

Leesboekjes

Agent en boef. Je kent ze vast wel, hier zijn namelijk ook prentenboeken van. En zo zijn er ook leesboekjes op M3/E3 niveau. Deze boeken sluiten goed aan bij de fantasie van de kinderen. Zijn grappig en dat maakt het lezen natuurlijk leuker.
Agent en boef, lol in de lucht is M3 niveau. Het fijne is dat deze boeken ook leuke illustraties erbij maken. En dit maakt lezen ook leuk.

Nog een aanrader zijn de boeken van Jozua Douglas. Een ontzettend toffe schrijver. Hij schrijft dus ook boeken voor kinderen die pas starten met lezen. Een draak op het plein is E3. Draken past natuurlijk bij de belevingswereld van onze, sinds een paar dagen, 7 jarige zoon.
Deze boekjes zijn dus ook een aanrader.

En dolfje weerwolfje, wie kent hem nu niet. Inmiddels wat makkelijk, maar Pak me dan! is een boek over Dolfje, avi start niveau. En van Dolfje zijn nog veel meer boeken te lezen. Van E4 nivea tot zeker M6. Dolfje is een jongetje die met volle maan in een weerwolfje veranderd.

Deze boeken en schrijver zijn nu favoriet bij onze zoon. Ik ben blij dat het lezen leuk vindt en met deze leuke boeken komt dat wel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.