Moederschap

Cadeautjes?! #kinderfeestje

Kinderfeestjes starten meestal zodra kinderen naar groep 1 gaan. Wij gaven ons eerste kinderfeestje in februari toen onze dame 5 jaar werd. Dat doen de meeste ouders, het 1e feestje geven zodra ze 5 worden.
Onze dame is ook al een aantal keer uitgenodigd op een kinderfeestje van vriendinnetjes. Zeker de eerste uitnodiging die ze kreeg, was speciaal. Voor haar zelf, maar ook als moeder zijnde. Stiekem ben je dan toch blij dat ze “erbij” hoort.
Al weet dochterlief ook dat je niet bij iedereen op het feestje kan komen. En dat hoeft natuurlijk ook niet.

1e feestje
Zelf vond ik het best lastig de 1e keer. Wat geef je nu als cadeautje? Natuurlijk stel je de vraag aan de ouders en het kindje zelf. Standaard krijg je als antwoord: ze vindt alles leuk. Uhm ja dat maakt het er niet gemakkelijker op. En eerlijk is eerlijk, dit antwoord gaf ik ook toen er begin dit jaar naar gevraagd werd.

Cadeautje
Gemiddeld geven ouders 7,50 euro uit aan een cadeautje. Met een max van 10 euro. Prima bedrag. Daar kun je wel wat leuks voor kopen.
Afgelopen week had dochterlief 2 feestjes. Pfff, weer goed nadenken qua cadeautjes. Meestal gaan we samen naar de winkel en kiezen we iets uit. Dit keer kocht ik bij Action en Kruidvat. Maar vaak zijn dit de standaard winkels waar ouders naar toe gaan. Grote kans dat de jarige dan dubbele cadeautjes krijgt.

img_7658We kochten:

 • Klein lego friends doosje (kruidvat)
 • Spelletje wie is het (kruidvat)
 • Strijkkralen van SES (Action)
 • Princess kleurboek en stiften (Action)
 • Glitter lijmstiften (Action)
 • Gelpennen Frozen (Action)

Thuis hebben we gekeken welk cadeautjes het beste bij welk vriendinnetje paste. En dat het bedrag natuurlijk eerlijk verdeeld was. Bij de Action kochten we ook nog een rol prinses cadeaupapier, zodat we alles mooi konden inpakken. Cadeau tasjes hadden we nog in huis, van die plastic tassen met Frozen, Prinsessen en Minnie erop.

Cadeau kratje
Wat ook een idee is, is om een cadeau kratje te maken. Bij ons in de buurt is een winkel waar kinderen dit kunnen doen. Je gaat naar de winkel, krijgt een kratje en gaat het vullen. Je zoekt in de winkel cadeautjes uit en die doe je dan in de krat. Dit mag minimaal 2 weken van tevoren.
Aan de kinderen (ouders) die je uitgenodigd hebt geef je dit door. Zo kunnen ze naar de desbetreffende winkel gaan, vragen naar het kratje van de jarige en kiezen een cadeautje uit dat ze willen geven.
Voordeel voor de ouders dat ze niet hoeven na te denken. In het kratje zitten immers cadeautjes die de jarige graag wil hebben. Nadeel is dat je ouders ook weer verplicht om naar deze winkel te gaan.

Samen doen
En wat ik ook al gehoord heb, is dat zodra de kinderen iets ouder worden, ze samen een cadeautje geven. Op deze manier heb je een iets groter budget waardoor je een “groter” cadeautje kan kopen. Natuurlijk een slim idee.
Zeker voor kinderen die wat ouder zijn. Het jonge kind vindt “meer” cadeautjes vaak leuker dan een “groot” cadeau.

Wat koop jij meestal als cadeautje voor een kinderfeestje? En bij welke winkel(s)?

 

 

9 gedachten over “Cadeautjes?! #kinderfeestje

 1. Haha herkenbaar. Eerste kinderfeestje. En wat vond onze dochter het spannend gisteren. Maar was trots op haar. Ze heeft zich super geamuseerd en vermaakt.

  En lastig vonden we het zeker om een kadootje uit te zoeken. Maar de jarige vond alles leuk ?

  En van de cadeaukrat had ik nog niet gehoord ?

  1. Ja deze jarige vond idd alles leuk! Super goed van je dame, en n februari krijgt ze nog een kinderfeestje hoor (A. weet haar lijstje al, haha šŸ˜› )

 2. Hier al heel wat kinderfeestje gehad. Altijd leuk!
  De kids geven een handdoek met naam, en badschuim. Een spelletje (kruidvat), hot wheels, knutselspullen (action, kruidvat), bon voor Monkey Town (binnenspeeltuin), bon voor de bioscoop of een ander uitje (wat ze dan later met de jarige kunnen doen). Zelf feestjes organiseren vind ik ook echt heel erg leuk om te doen. Binnenkort zijn de oudste 2 alweer aan de beurt.

  1. Binnen speeltuin cadeau bon is een goede tip!
   Ja leuk die feestjes he… hier in feb voor de 2e keer.
   En inmiddels heeft ze ook al een feestje of 6 gehad šŸ™‚

 3. Hier zijn we na een jaar wel behoorlijk ingeburgerd in de kinderfeestjes. Zowel meisjes- als jongensfeestjes heeft mijn dochter al gehad. Ik koop meestal de cadeautjes ook bij de Action en de kruidvat. Soms als we het daar niet kunnen vinden dan gaan we nog langs een speelgoedwinkel.

  Ondertussen heb ik een bak in de kast met veel leuke cadeautjes die ik vooruit heb gekocht en hoeven we niet last minute nog naar de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.