Algemeen

Metamorfose dag ‘ Vriendin’

Ik had voor deze dag eigenlijk in gedachte mijn eerste plog te gaan maken. Helaas is me dit niet gelukt. Dus dat houden jullie nog tegoed van mij 😉

Een aantal weken geleden werd ik door het tijdschrift Vriendin gebeld. Ik had me opgegeven voor een metamorfose en of ik zin en tijd had om eraan mee te werken. Uhm ja, ik had me opgegeven toen ik nog langer haar had en me er geen raad mee wist. En ik wilde eigenlijk wel eens tips krijgen om er iets volwassener eruit te zien. Toch moest ik er eerst een nachtje over nadenken. Natuurlijk ontzettend leuk maar ook de gedachte, ik kom in een tijdschrift. Is dat wel iets voor mij?  Voordeel: de hele dag zou op kosten van het tijdschrift zijn en ze zouden niks doen wat ik echt niet wilde. Dus toen ze de dag daarna keurig terug belde, zei ik ” ja, ik doe graag mee.”

Dinsdag 7 juli vertrok ik om 7.45 met de trein naar Tilburg. Vanuit het station nog een stukje lopen, wel mooi langs het kanaal af en om 9.00 arriveerde ik bij de Hair Spa. Samen met 4 anderen dames startte ik de dag. We mochten helaas niemand mee nemen, omdat dit te druk zou worden.

Er werd eerst een voor foto gemaakt. Toos make-up loos en mijn haar futloos. Deze foto wordt toch maar in het klein afgebeeld. dus maar niet druk om maken! Ik mocht starten bij de visagiste. Een lieve vrouw, ze gaf tips en ik kon alles vragen wat ik wilde. Ze gaf me de tip donkere kleuren te gebruiken om een wat  ‘oudere’ look te krijgen. En dan bedoel ik echt geen zwart/grijs. Zo kreeg ik mooie make-up in groentinten. Passend bij de kleding die ik zou aan dragen tijdens de fotoshoot en de nieuwe trendkleur voor het najaar.

Mijn nagels kregen nog een mooi kleurtje en ik mocht door naar de kappersstoel. Ik riep al 2 weken lang, alles mag, maar ik doe geen kort kapsel. Maar op het moment dat ik in die stoel zat zei ik: ” Alles mag, alleen geen stekeltjes.” De kapper gaf wat tips en ik liet hem zijn gang gaan. En het werd kort. Persoonlijk vond ik dit een kans, zo zou ik eindelijk eens zien hoe een kort koppie me staat en werd het door een goede kapper gedaan. Ik ben blij met het resultaat. Ook een mooie kleur met high lights erin. Ik heb ook leuke reacties gekregen. Al moet ik eerlijk bekennen, ik denk dat ik liever langer haar heb. Vraag me niet waarom, het idee dat ik makkelijk een knotje kan of nog altijd graag eens een vlecht wil hebben. Al weet ik stiekem ook wel, dat ik nooit lang haar zal krijgen. Ik ben iemand die het altijd wel weer afknipt 😉

Rond lunchtijd mochten we een broodje kiezen. Ik koos voor een pistolet gezond en wat sap. Na de lunch was het tijd voor de foto’s. Voor het tijdschrift Vriendin krijg je 2 shoots met 2 verschillende haarstijlen en 2 verschillende outfits. De kleding die ik draag tijdens de shoot is niet mijn stijl, maar ik vond het in zijn geheel mooi. Ook de 2e styling van mijn kapsel zou ik zelf nooit gekozen hebben (recht omhoog) maar ook dit was in zijn geheel erg stoer. Ik heb al een paar foto’s gezien, leuk! Maar helaas moet ik nog even wachten… zodra de metamorfose in tijdschrift Vriendin staat, krijg ik de foto’s toegestuurd.

Ik kan jullie dus nog weinig laten zien, maar het was in ieder geval een ontzettend leuke dag. Een dag die om mij draaide, mezelf laten verwennen, en fijne, goede tips gekregen.

Ze verwachten dat ik rond september in het tijdschrift Vriendin kom te staan. Ze mailen me zo snel mogelijk het nummer door. Maar ik beloof dat ik het eindresultaat ook nog hier op mijn blog zal plaatsen.

IMG_0144

Hebben jullie wel eens een metamorfose dag gehad of zou je het durven?

6 gedachten over “Metamorfose dag ‘ Vriendin’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.