Algemeen

De verteltas

Afgelopen maandag kwam A. uit school. Ze was heel trots, want ze had van een vriendinnetje de verteltas gekregen.

Ik had zelf geen idee wat het precies was. Ik dacht  dat de verteltas iets was voor de maandag kring  om over het weekend te vertellen. Zo hebben ze ook een boekenkring, waar een kindje over zijn/haar favoriete boek mag vertellen.

IMG_3095.JPG

Eenmaal thuis bekeek ik de tas. Het was iets anders dan ik dacht, maar ontzettend leuk.

In de verteltas zat een boek; Rikki en Mia de kip. Ook zat er een map in over dit boek. Eerst een lijstje voor het uitlenen, daarna informatie. Wat houdt de verteltas in. Dan nog voorleestips voor ouders/verzorgers. Nog werkbladen die passen bij het boekje en een spelletje. Als laatste een evaluatie formulier voor de ouders/verzorgers.

Onze dame in huis vindt de tas in ieder geval leuk en ik, als moeder en juf ook. Op deze manier ben je niet alleen een boekje aan het lezen, maar ook bezig met de verwerking. Samen met je kind het boek bespreken.

We hebben het boekje nu 2 keer voorgelezen en al 2 werkblaadjes gemaakt. Ook het spelletje hebben we gespeeld. Op de planning staat nog het knutselwerkje dat erbij hoort en het laatste werkblad.

IMG_3096.JPG

Maandag moet A. de tas weer mee naar school nemen. Ze mag dan kort aan de juf vertellen of ze het leuk vond en wat we ermee gedaan hebben. Daarna mag ze een nieuw kindje van groep 1 kiezen die vervolgens de tas mee naar huis mag nemen.

Waren jullie bekend met een verteltas? En wat vinden jullie ervan?

 

 

 

5 gedachten over “De verteltas

  1. Nee, ik kende dit nog niet. Ik vond Flip de Beer al een heel gedoe, en word dan ook niet blij van deze Verteltas. Ik zie alleen maar nog meer eisen aan ouders….

    Maar goed, ik heb het eventjes een beetje gehad en dat kleurt mijn visie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.