Algemeen

Dat is best even wennen…

Sinds een kleine maand is onze jongste 2 jaar geworden. Dat houdt dus in dat hij naar de peuterspeelzaal mag. Wij hebben hier ook voor gekozen. Hij gaat 2 ochtenden per week. 1x op mijn vrije dag en 1x op een dag dat oma oppast en ik aan het werk ben.

IMG_2926.JPG

Wij vinden het belangrijk dat hij contact heeft met andere kinderen en dan zonder papa en mama in de buurt. Hij speelt wel met zijn grote zus, neefjes en met de kinderen van vrienden. Maar wij zijn dan eigenlijk altijd in de buurt.

Daarbij leert hij op de peuterspeelzaal ook nog andere dingen. Dingen op het didactische gebied. Thuis kun je dat natuurlijk ook leren, maar ik vind dat net weer wat anders. Natuurlijk tellen we samen, puzzelen we en doen we samen bouwen en spelen. Ook dat vind ik belangrijk om te doen als moeder. Maar op de peuterspeelzaal wordt dit weer op een andere manier aangeboden.

Maar nu is het dus zo dat de kleine man gestart is op de peuterspeelzaal. Best vreemd, want ik heb hierdoor iedere dinsdag ochtend van 8.45 tot 11.45 geen kinderen thuis.

Het huis is stil en leeg. Ik wil van alles doen, maar weet eigenlijk niet precies wat. Mijn hoofd is vol. Vol met dingen die moeten gebeuren en met dingen die ik gewoon leuk vindt om te doen. Want ja, nu is er geen kleine man thuis die om me heen rent, samen wil spelen en knuffelen. Het is dus even wennen voor mij. Ook voel ik nog een beetje spanning, zal het wel gaat goed op de peuterspeelzaal? Hij heeft namelijk nog verdriet als ik weg ga. Al begrijpt hij het wel al. Zo vertelt hij in de ochtend dat hij naar school gaat, mama weg en mama weer halen. Toch is een huilend kindje achter laten niet heel prettig. Nee, ik ben geen moeder die zelf tranen heeft en weet ook wel dat het uiteindelijk gaat goed komen. Maar een klein onderbuikgevoel is er op het moment wel.

Ik ga me voornemen dat ik in de ochtend start met wat klusjes die gewoon moeten. Zoals zuigen en de was strijken. Ook wat stof vegen in huis. Daarna mag ik de tijd voor mezelf nemen. Boekje lezen, social media bijwerken, bank hangen, freubelen of achter de naaimachine. Gewoon waar ik zin in heb. Stiekem is dat ook best eens lekker…. In 3 uur tijd kun je namelijk best veel doen, al lijkt het kort šŸ˜‰

Wat doe jij als je alleen thuis bent?

 

 

8 gedachten over “Dat is best even wennen…

 1. opeens terug tijd voor jezelf hebben vond ik ook echt wennen. Meestal vulde ik die tijd met huishoudelijke taakjes of in de tuin werken, lekker saai dus. Maar zelfs al even een kopje koffie kunnen drinken met een boekje er bij zonder op een peuter te moeten letten of rustig douchen vond ik geweldig. Ondertussen maak ik ook wat tijd om te knutselen en te naaien.

 2. Nu jij het zo schrijft, ben ik ook weer direct terug bij 4 jaar geleden… Zoontje was toen 3, ging nooit met tegenzin naar de peuterspeelzaal, maar heeft nog maanden zijn knuffel erg stevig vastgehouden!
  Het duurde wel een paar weken voordat ik ook mijn draai had gevonden. Nu werk ik direct bij thuiskomst wat noodzakelijke huishoudklusjes weg, en dan geniet ik van ongestoord aan een handwerkproject te werken, of uuuren in de bieb rond te neuzen. Die 3 uurtjes zijn zomaar om!

 3. Ik kan me nog herinneren dat mijn zootje voor de eerste keer ging en dat is inderdaad even wennen. Ik weet wel dat ik het juist wel even fijn vond even wat meer tijd voor mezelf. Geniet er maar lekker van en de kleine man is in goede handen .En zal zich best goed vermaken.
  En ze leren er zoveel dat vind ik juist zo belangrijk bij die kleintje.
  Groetjes Diana

 4. Dat zal wel dat het even wennen is voor jou, maar zoals je zelf aangeeft zal hij er wel veel leren. Bij mij gebeurt het momenteel niet vaak dat ik alleen thuis ben, maar af en toe wel en dan probeer ik in huis wat te werken zodat dit niet meer hoeft als we met ons 3 thuis zijn.

 5. Wat herkenbaar allemaal!
  Mijn zoontje gaat sinds begin januari naar de peuterspeelzaal. Het is op het moment nog steeds een klein drama-tje om hem te brengen. Erg moeilijk om hem huilend achter te laten.
  Als ik dan thuiskom wil ik ook alleen maar druk bezig zijn om er niet te veel bij stil te staan. Zo is het huis nu 2 ochtenden in de week echt blinkend schoon šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.