Creatief

Herfst Knutsel #Crea met wasco

Ook dit schooljaar mag ik de handvaardigheidslessen geven. Geen probleem, want ik vind knutselen, tekenen oftewel met de kinderen iets leuks maken wel gezellig. Ik zoek dus geregeld via Pinterest of in leuke boeken voor teken- en knutselwerkjes.

Omdat de herfst in aantocht is had ik voor het herfst thema gekozen. Ik had twee verschillende opdrachten gevonden. Beide met wasco.

Opdracht 1: teken iets over de herfst (boom-egel-blaadje). Kleur dit met wasco en laat de achtergrond wit. De achtergrond werd op het laatst met ecoline gevuld. Met ecoline kun je veel leuke werkjes doen. Er zullen er dus vast nog nog meer volgen.

Opdracht 2: teken met zwarte stift een boom of een stukje van een boom. Kleur deze helemaal zwart. De achtergrond kleur je met wasco. De achtergrond mochten ze niet 1 kleur geven, maar verschillende kleuren in een motief. Strepen, schuine strepen of bijvoorbeeld cirkels.

Voor kinderen die tekenen moeilijk vinden kun je ook een kleurplaat printen. Deze kunnen ze natekenen of gewoon kleuren met wasco. Ook dan krijg je leuke resultaten.

IMG_1520Ik probeer meestal zelf een voorbeeld te maken of anders via Pinterest een voorbeeld te laten zien. Voor de kinderen een stuk duidelijker dan dat ik alleen uitleg geef.

Thuis ga ik binnenkort ook met A. aan de slag voor leuke herfst knutsels in huis te maken. Zodat we een gezellige herfstsfeer in huis krijgen.

Welke herfst knutselen maken jullie kinderen op school?

3 gedachten over “Herfst Knutsel #Crea met wasco

    1. A. heeft ook nog geen herfst werkjes gemaakt op school. Ze kwam vorige week thuis met een bloem in zomerse kleuren. Maar zelf ben ik druk al begonnen met herfst op mijn werk šŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.