Mamachallange #4.Maak een uitstapje met je kind(eren)

      4 Reacties op Mamachallange #4.Maak een uitstapje met je kind(eren)

De derde opdracht die ik heb uitgevoerd is een uitstapje met je kind(eren) maken. Nu gaan we er geregeld op uit met het gezin. Bijvoorbeeld naar een speeltuin, zwemmen of een boswandeling maken.

Ik heb voor dit uitje gekozen, omdat het een uitje was met oma. De mannen (papa en opa) waren beide deze dag weg. Oma, de kinderen en ik besloten daarom een dagje eropuit te gaan. We hebben het gezellig gehad en rond het middag uur hebben we in het park wat gegeten. We zijn naar Kasteelpark Borg geweest.

IMG_0198

Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. In het park ervaar je de rust die er al van oudsher heerst. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de dieren en het natuurschoon.

De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele parkietachtige om je heen.

In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens, landschildpadden en apen. Bij een aantal verblijven wordt de voedertijd aangegeven. Als de verzorger de dieren voert geeft hij informatie over het dier. Verder kun je op de grote kinderboerderij geiten en schapen aaien.

In het Kriebelhuis maak je kennis met onder meer diverse soorten wandelende takken, tropische kikkers, vogelspinnen, axolotls, leguanen en tropische planten.

Midden in het park is een grote speeltuin. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen, springen op de air trampoline of spelen in het zand.

Voor jonge kinderen is dit ideaal. Dieren kijken, lekker wandelen en nog even spelen. Vooral het grote luchtkussen zorgde voor veel plezier. Ook de kinderen vonden het leuk om een dagje alleen met oma en mama op stap te zijn.

De prijs is niet duur. Via wowdeal komt geregeld een actie voorbij dat je het 2e kaartje gratis krijgt. Hier maken we dan ook graag gebruik van. Het was namelijk niet de eerste keer dat we in Kasteelpark Born zijn geweest. Maar wel de eerste keer met oma en mama alleen.

Prijzen:

Volwassenen: € 7,50
Kinderen van 2 tot 12 jaar: € 6,00
Kinderen tot 2 jaar: gratis
Gehandicapten/65+: € 6,00

Is bij jullie ook zo’n soort park in de buurt? Wat vind jij van deze parken?

De volgende mama’s maakte ook een uitje met hun kind(eren):

MMopvrijdag  ging naar Groenendaal

MizzFlurry (Fleur) ging naar het Spoorwegmuseum

Poldermama ging een dagje naar Dierenrijk

GoodGirlsCompagny maakte een uitje naar het Speelbos

GreazyGreatLife ging naar het Vliegveld in Hilversem

4 thoughts on “Mamachallange #4.Maak een uitstapje met je kind(eren)

  1. Pingback: Mama Challenge 2015: Dolfinarium - GoodGirlsCompany

  2. Pingback: Knutseltijd: Frozen verfbeeldjes |

  3. Pingback: Terugblik vakantie, challenge, mijn blog | Blog van Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *