Waar word ik blij van #geluksmomentjes

      2 Reacties op Waar word ik blij van #geluksmomentjes

Een paar dagen geleden werd de kleine man in de avond wakker. Ik nam hem mee naar beneden en hij ging lekker bij me liggen. Ik keek naar zijn kleine lieve voetjes. Ik kreeg er een blij gevoel van. Heerlijk om van zoiets kleins te kunnen genieten.

IMG_1838

Van welke  dingen word ik nog meer blij, want zijn mijn geluksmomentjes?

  1. De blije snoetjes van de kinderen. Als de kinderen lief spelen of samen plezier hebben. Daar kan ik van genieten. Een gevoel van blijheid en trots gaan dan door me heen.
  2. Kaartjes. Wanneer ik spontaan een lief kaartje van een vriendin krijg. Dat ze dankbaar is dat ik haar vriendin ben.
  3. Bloemen. Verse bloemen in huis. Het staat prachtig. Zelf koop ik ze eigenlijk te weinig. Maar van vriendlief heb ik pas geleden mooie rozen gekregen.
  4. Een uitje met het gezin. En dan bedoel ik niet gewoon boodschappen doen, maar bijvoorbeeld een wandeling in het bos, naar een dierentuin of pretpark. Gewoon een dagje samen genieten.
  5. Een wandeling met een vriendin. Even samen uitwaaien, bijkletsen en vaak nog even thee drinken. Heerlijk om op deze manier je hoofd te legen.
  6. Verrassingen oftewel spontane uitjes. Zo werd ik pas geleden verrast, een dagje met vriendlief alleen erop uit. Samen naar een musical. Leuk als dit zo spontaan ken en daar word ik dan blij van. Ik weet dat er genoeg mensen in het land zijn dit dit financieel niet kunnen en daarom geniet ik er van en mag ik van geluk spreken.
  7. Een schoon en opgeruimd huis. Ja daar  kan ik enorm van genieten. Het moment dat het fris ruikt, alles netjes opgeruimd is. Het duurt vaak niet lang, maar gewoon dat ene moment dat je denkt; wat een heerlijk opgeruimd huis heb ik.
  8. Mijn familie. De familie van mijn moeder is erg hecht. We hebben samen een groeps app. De berichtjes die daar voorbij komen zorgen vaak dat ik me goed in mijn vel voel. We delen op de app de leuke en minder leuke dingen. Soms serieus, soms grapjes, maar ze staan voor je klaar. En dat is een gevoel om blij van te worden.
  9. Momentjes voor mezelf. Ik hou van mijn kinderen, maar geniet ook wanneer ik even alleen ben. Een boek kan lezen (dat gebeurt op dit moment te weinig), lekker kan freubelen of even eropuit.
  10. Ik word ook blij wanneer ik zelf iemand een kaartje of kleine verrassing kan geven. Als je dan een reactie krijgt van die persoon geeft dat warm gevoel. Dat je iets hebt kunnen doen voor een ander.

Heb jij als eens nagedacht over momenten die jou blij maken of misschien al eens zo’n lijstje gemaakt?

2 thoughts on “Waar word ik blij van #geluksmomentjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *