MamaChallenge # knutselen + terugblik

      Geen reacties op MamaChallenge # knutselen + terugblik

Vandaag deel ik de laatste opdracht die ik voor de mamachallenge uitvoerde. Deze opdracht heeft te maken met knutselen. Ik moet toegeven dat we weinig geknutseld hebben deze vakantie, maar we hebben toch iets leuks gedaan.

Ses Modelgips
Een paar weken geleden kregen de kinderen van een goede vriendin van Omi beide een knutsel set. Namelijk een doosje van modelgips. Een poesje en beertje. De doosjes hebben we toen weg gelegd voor een ander moment.
En dit was in onze zomervakantie. Zoals ik al schreef hebben we tijdens onze vakantie weinig geknutseld, maar dit werkje past prima bij de challenge.

Samen met de kleine man heb ik het gips gemaakt. Poeder met water en roeren maar. In de vormpjes schenken en dan lang wachten. Dit is voor kinderen wel lastig. Ze wilden namelijk het liefste meteen gaan verven.
Later in de avond heb ik zelf de gipsfiguren uit de vormpjes gehaald zodat ze nog goed konden drogen.
De volgende dag konden ze dan beide aan de slag met verven. Dit is immers toch het leukste gedeelte om te doen. Ze zijn hier wel even mee bezig geweest. Dus met een regendag was dit een ideaal knutselwerkje.
En nu staan er dus twee mooie gipsbeeldjes in de speelkamer.

Terugblik
Voor mij is de challenge nu afgelopen. Onze zomervakantie is immers ook voorbij. Ik gaf bij de aankondiging al aan dat ik 5 opdrachten wilden uitvoeren. En dat is me ook gelukt. Kijk maar mee:

  • Knutselen: deze opdracht heb je zojuist kunnen lezen.
  • Zomerse OOTD: ook deze opdracht heb ik uitgevoerd. Ik deelde van dochterlief vrolijke zomerkleding en van mezelf een favo outfit.
  • Gratis uitstapje: deze opdracht gebeurde spontaan toen ik op een mooie ochtend dacht “ik wil eropuit met de kinderen”. We gingen naar de Houtsberg.
  • Picknicken: deze opdracht had ik graag willen uitvoeren, maar helaas niet gelukt. Tijdens ons gratis uitje hadden we wel broodjes en drinken mee. Dit benuttigde we op een kleedje. Dus een soort van mini picknick.
  • Waterpret: deze opdracht heb ik in een eerdere challenge al eens uitgevoerd en schreef een tijdje terug al een blogje over waterpret. Daarom heb ik hem niet gekozen.
  • Me-time: Had ik graag gedaan, maar ook niet gelukt. Er was weinig tijd voor mezelf afgelopen vakantie.
  • Pimp je balkon/tuin: In onze tuin zijn we bezig geweest en is zeker gepimpt.
  • Beste speeltuintjes: bij ons de buurt is wel een leuke gratis speeltuin. Ik schreef er al eens eerder over: De Roetsj
  • Het regent: een opdracht die de gehele vakantie een rol heeft gespeeld. Met regenweer een setje lego opnieuw opbouwen.
  • Recept fruitwater/ijs: deze opdracht heb ik overgeslagen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *