Persoonlijk

Is dit dan wel iets voor mij? #BulletJournal

Oh zo leuk. Ik zie op instagram geregeld iets voorbij komen m.b.t. bullet journal. Niet alleen de boekjes, maar ook mooie pennen, stickers of wat je er dan ook bij kan gebruiken. Maar of het iets voor mij is?

Hobby’s
Een bullet journal is een soort agenda / dagboekje waar je je afspraken, taken, to-do lijstjes etc kan verzamelen in één boekje. En nee, je schrijft het niet gewoon op, maar je doet dit met mooie kleurtjes, handlettering of mooie tekeningen.
Ik zie de meest mooi bullet journals voorbij komen. Tip, zoek maar eens op pinterest of instagram. En steeds denk ik: “Ik wil dat ook!”. Ik ben van de to do lijstjes, bijhouden wat ik bijvoorbeeld verdien via marktplaats of juist noteer wat ik allemaal voor doelen in de vakantie heb.
Nu doe ik dit gewoon in een schriftje, maar zo’n bullet journal lijkt me zo leuk.

Maar… mislukte hobby’s
Ik denk er eens dieper over na. Ik ben helemaal niet goed in handlettering of mooie tekeningen. En heb ik er wel genoeg tijd voor? Ik denk terug aan andere hobby’s die me zo leuk leken…. En ja, ik heb best wel mislukte hobby’s…

  • Haken. Iets dat ik zo graag wilde leren. Een vriendin en mijn moeder deden een poging om het me te leren. De basis steek ging redelijk. Ik dacht, daar beginnen we eens mee. Ik begon fanatiek te haken. Leuk, maar ik wilde meer. Alleen verder dan die basis steek ben ik nooit meer gekomen. Helaas is haken dus niet voor mij weggelegd.
  • Kleuren voor volwassenen. Een hype, opeens kleurde bijna heel Nederland. Dus ja, ook wil wilde gaan kleuren. Ik kocht wat leuke boeken en begon te kleuren. Ik maakte een paar mooie kleurplaten, maar heb het daar ook bij gelaten. Te weinig tijd of toch misschien niet helemaal mijn ding…
  • Naaien. Ik kreeg een naaimachine van mijn tante. Zij gebruikte hem niet meer. Ik meldde me aan voor een naaicursus en startte. Best wel leuk, zeker toen ik het eerste rokje en broekje voor de kinderen maakte. Maar ook hier is het helaas opgehouden. De naaimachine heb ik al maanden niet aangeraakt. Met naailes ben ik destijds gestopt omdat de dag en tijd me niet goed uitkwamen. Eerst naaide ik nog wel eens een broek om maar de laatste maanden breng ik mijn naai- en herstelwerk weer naar mijn moeder. Ze is er toch handiger in.

    Dus ja, ik ben zo iemand die fanatiek begint er dan mee stopt. Zo iemand met mislukte hobby’s. Maar ik ben vast en zeker niet de enige of wel?

Maar stiekem kriebelt het wel…. zal ik toch nog 1 keer proberen en starten met een bullet journal….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.