Persoonlijk

Herfstvakantie #plog

De laatste vakantie was de zomervakantie. De eerste dag van deze vakantie heb ik met jullie gedeeld. Daarom leek het me leuk om ook de eerste dag van onze herfstvakantie met jullie te delen.
In het zuiden van het land is namelijk nu herfstvakantie. Een weekje later dus dan het midden en noorden van ons land.

Kijken jullie mee wat wij maandag 24 oktober gedaan hebben? Bij het opstaan hadden we nog geen idee. En dat is wel vaker zo bij ons. We zien wel wat de dag ons brengt.

img_7518Vriendlief moest gewoon werken. Dus een dagje samen met de kinderen. De kleine man was al rond 6.30 wakker. Ik ben toen samen met hem naar beneden gegaan. Grote zus sliep heerlijk en werd pas rond 8:00 wakker.
We zijn daarna samen de dag  gestart met een ontbijtje. Er lagen nog broodjes. Lekker met hagelslag en een kopje drinkyoghurt.

img_7557
Daarna zijn we samen gaan spelen. Onze dame had zondag op de kermis een make-up doosje gewonnen en dat moest natuurlijk even getest worden. Ik kan je verklappen, ik zag er beeldschoon uit. Na het spelen dus maar meteen even de kinderen onder de douche gezet. Zodat alle glitters en lippenstift eraf gewassen kon worden. En niet te vergeten mijn eigen gezicht ook even goed schoon gemaakt.

img_7558

In de middag voorspelde ze regen dus nog snel even naar buiten. We zijn naar het bos geweest samen met oma. Even een frisse neus gehaald. In het bos vinden de kinderen het heerlijk. We hebben dit keer geen al te groot rondjegewandeld, maar precies groot genoeg. Blaadjes rapen, paddenstoelen kijken. Maar vooral gewoon heerlijk met de laarsjes aan rondstappen in het bos.

img_7549Na de middaglunch ging de kleine man slapen. Samen met dochterlief heb ik eerst een spelletje gespeeld, buurman & buurman. Nog samen wat geknutseld en daarna is ze alleen gaan spelen. Dus ook even tijd voor mezelf en tijd om alvast wat voor te bereiden voor het avondeten.

 

Papa kwam thuis en omi kwam ook nog even langs. Met zijn vijven zijn we toen even naar de kermis in het door gelopen. Het is maar een kleine kermis, dus precies haalbaar tussen de buien door.img_7547
Paar rondjes draaimolen en een rondje rups. En natuurlijk moest vriendlief nog even de grijpertjes proberen en won hij 2 knuffels. Oke, die hebben we inmiddels wel genoeg, maar het hoort nu eenmaal bij de kermis.

 

 

img_7556Na het avondeten ben ik zelf even gaan douche. De kinderen nog wat gespeeld en daarna ze naar bed gebracht. De rest van de avond hebben we heerlijk op de bank doorgebracht.

Een prima eerste vakantiedag. Gewoon spontaan wat dingen besloten en een heerlijk, vrij rustige dag gehad.

Hoe de rest van onze week eruit ziet? Dat weten we nog niet precies. Er staat alleen een etentje op woensdag gepland met vriendinnen voor mezelf.

Vrijdagochtend en/of middag willen we iets doen met vriendlief zijn broertje. Hij woont namelijk samen met zijn vrouw in Amerika en ze zijn nu 10 dagen op bezoek. Dit kan een zwembad- of speeltuin bezoekje worden.

Plannen jullie je dagen altijd of net als ons ook gewoon op de dag zelf?

 

2 gedachten over “Herfstvakantie #plog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.