Persoonlijk

Carnaval #kletspraat

Het is in Midden-Limburg vakantie. Wij noemen dit geen voorjaarsvakantie, maar carnavalsvakantie. Er wordt namelijk een aantal dagen volop gefeest. Ook wij hebben een paar dagen carnaval gevierd, maar niet meer zoals een aantal jaar geleden elke dag op stap. Die tijd hebben we gehad…

Kinderoptocht
Dit jaar deden beide kinderen voor het eerst mee met de kinderoptocht. In ons dorp is dit ieder jaar de eerste zaterdag van de carnaval. Ontzettend leuk, want er doen best wel wat kinderen mee.
Onze dochter sloot bij haar beste vriendinnetje en andere vriendinnen aan. Ze heeft genoten. Zelf vond ik het jammer dat ik hier weinig van mee kreeg. Het thema, kleding was al geregeld door hun vriendengroep.
Natuurlijk fijn dat alles geregeld wordt, maar op deze manier heb je minder voorpret. Maar wel lief dat onze dochter mocht aansluiten.

Onze jongste deed ook mee met wat vriendjes. Hier hebben we zelf aan mee geknutseld. Ook van te voren samen geluncht en alles voorbereid. Op deze manier krijg je veel meer mee. Ook hij heeft enorm genoten.
Beide kinderen willen volgend jaar weer mee doen. Ze kregen voor het meedoen een snoepzak en medaille. Daarnaast werd onze dochter met groep 3e en zoon met groep 2e tijdens de kinderoptocht.

Aansluitend is er voor alle kinderen en ouders een drankje en dansje in de zaal. Er werd volop gefeest en genoten door jong en oud samen met de jeugd prins en jeugd prinses en de grote prins. De kinderen genoten en dan geniet je als ouders toch ook?

Zwemmen
De zondag sloegen we over. We kozen ervoor om te gaan zwemmen. Prima keuze, het was vrij rustig in het zwembad. Het zwembad was wel in carnavalssfeer. Muziek en versiering.

Grote optocht
Maandag was de grote optocht. Maar wat een stormachtig weer in de ochtend. Gelukkig in de middag een klein zonnetje en konden we genieten van de mooie groepen die voorbij kwamen. Vriendlief is bij de jury dus de kinderen en ik keken alleen. Ze raapten een kom vol snoepjes bij elkaar en kregen nog wat andere spulletjes uitgedeeld. De optocht bestond voornamelijk uit 3 onderwerpen, maar dat mocht de pret niet drukken. Ze zagen er prachtig uit.

Ook hierna was weer een drankje en dansje in de zaal. Vooral de moeders met kinderen. Ik had dan ook afgesproken met een vriendin. Haar dochter is weer vriendinnetje met onze dochter. De mannen blijven op carnavalsmaandag meestal buiten op het plein hangen. Hier is muziek en voldoende drank.
De kinderen en ik zijn, voordat we naar huis gingen, nog even gaan mee dansen op het plein. Best gezellig.

Rest van de carnavalsvakantie
En nu hebben we nog een aantal dagen over. Geen grote plannen. Een bezoekje aan een vriendin en kapper staat tot nu toe op de planning.

Vandaag is trouwens nog wel de afsluiting van c.v. foekepotters vereniging. Helaas dit keer zonder ballon oplaten. Milieu technisch mag dit niet meer. Het is nog even een verrassing hoe ze het dan wel gaan doen.
Morgen is dan echt de allerlaatste dag. Al zijn wij er dus al klaar mee. De spullen gaan terug de zolder op, de vlag mag vandaag en morgen nog blijven hangen en ook dan bergen we deze weer voor een jaartje op.

De rest van onze vakantie bestaat dus uit andere dingen dan carnaval. Vriendlief mag morgen ook weer gaan werken. Als juf, heb ik samen met de kinderen, nog de rest van de week vrij. Och, ik vergeet bijna nog een leuk uitje. Dit staat aanstaande vrijdag gepland. Ik verklap nog niks, want wellicht komt hier nog een blogje over online…

Heb jij carnaval gevierd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.