slimme boefjes

      1 reactie op slimme boefjes

Een paar dagen geleden was ik het tijdschrift Vriendin aan het lezen. Ik kwam bij een artikel met de naam ” slimme boefjes”. Ik had er zelf nog niet eerder van gehoord.

250067_163276957129410_1907748177_n

Slimme boefjes is een organisatie die is opgericht in 2012. Ze helpen (aanstaande) ouders met een kleine portemonnee de baby uitzet bij elkaar te krijgen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een babystartpakket met de basisbenodigdheden. De spulletjes die ze gebruiken zijn hergebruikt, maar nog van goede kwaliteit en netjes.

Zo heeft de stichting binnen Nederland een aantal inzamelpunten. Jij kan dus als ouders jouw spulletjes, die nog bruikbaar zijn, naar deze punten brengen. De vrijwilligers zorgen dan voor mooie pakketten. voor meisjes, jongens en neutrale pakketten.

De kleding die je kan vragen / ontvangen en inleveren is t/m maat 68. Verder kun je oa (baby)speelgoed, voedingskussens, badcapes,dekentjes, spuugdoekjes en boxkleden inleveren bij deze punten.

Na mijn eigen zwangerschap van ons 1e kindje heb ik wel de inhoud van mijn kraampakket ingeleverd. Ik had een keizersnede gehad en we moesten nog lange tijd in het ziekenhuis verblijven, waardoor ik mijn eigen kraampakket niet heb hoeven te gebruiken. Ik leverde het in voor mensen in minder ontwikkelde landen. Zij zijn blij met deze spullen.

Maar over deze Nederlandse organisatie had ik nog niet gehoord. Ik heb destijds mijn babyuitzet verkocht en weggeven. Het lag een beetje aan het artikel en of het nog netjes en bruikbaar was.

Maar ik vind het zeker de moeite waard om bijvoorbeeld spulletjes aan slimme boefjes te geven. Zo hebben wij nog een speeldeken en baby speeltjes liggen. Helaas in Limburg, waar ik woon, is er geen inzamelpunt. Het dichtstbijzijnde punt is Eindhoven. Hier gaan we wel eens naar de stad. Dat zou dus nog een optie kunnen zijn om de spulletjes in te leveren. Maar het zeker fijn om te lezen dat er hulp organisaties zijn.

Facebookpagina van Slimme Boefjes

Heb jij wel eens iets afgegeven aan een organisatie? Of zou je het willen doen?

 

 

1 thought on “slimme boefjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *