Afgelopen maandag werd onze kleine man alweer 2 jaar. Zoals je kon lezen, bleef de familie in de avond ook eten. We maakten gehakt balletjes in tomatensaus.

Bij een verjaardag wordt er vaak gestart met taart of vlaai. Vooral in Limburg, waar wij wonen ,is er de lekkere Limburgse vlaai. Meestal bak ik zelf wel iets voor een verjaardag. Vorig jaar voor onze dochter maakte ik bijvoorbeeld een stroopwafeltjestaart. Dit keer deden we het anders. Geen vlaai of taart maar kleine “gebakjes”.

Zo bestelde ik bij de Hema mini tompouces. 12 stuks. De kleine man vindt Olaf erg leuk dus een plaatjes van Olaf gezocht, tekst erbij en klaar. Het fijne is dat deze niet zo groot is. Je hebt nog plek over voor iets anders lekkers. IMG_3009

Verder bakte ik nog van Dr Oetker de Wolken Citroen cake. Deze is zacht en luchtig zoals op de verpakking IMG_3010vermeld, dat klopt ook helemaal. Deze cake was ideaal om de kaarsjes in te zetten.

Ook kochten we nog soesjes. Kinderen vinden dit meestal wel lekker. Slagroomsoesjes. Ook klein en voor iedereen lekker.

En als laatste bakte ik zelf nog appelflappen. Eenvoudig te maken en ze gaan meestal wel op 😉

Appelflappen:

  • Bladerdeeg
  • Appels
  • Kaneel
  • Suiker
  • 1 ei
  • Eventueel rozijntjes (ik gebruikte ze zelf dit keer niet)
  1. Leg het bladerdeeg uit zodat het kan ontdooien
  2. Schil de appels en snijdt ze in kleine stukjes en doe ze in een kom
  3. Kaneel en suiker toevoegen. Eventueel nog de rozijntjes
  4. Bladerdeeg vullen met de appels en dichtvouwen. Ik druk ze vaak met een vork even aan.
  5. Eitje breken en goed kloppen. Dit mengels doe je op de appelflap en om het af te maken wat suiker eroverheen.
  6. 15-20 minuten in de oven en klaar!

IMG_2987 IMG_2985

Wat doen jullie op verjaardagen qua lekkers?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: