Zolder opruiming

      9 Reacties op Zolder opruiming

De zolder wordt bij ons gebruikt als opslagruimte. Je vindt er bijvoorbeeld de carnavalskleren, kerstspullen, spullen van vroeger maar ook de zomer/winter kleren die we niet nodig hebben. Maar ondertussen wordt er steeds meer naar zolder gebracht. Spullen die beneden in de weg staan en we nauwelijks gebruiken. Speelgoed van de kinderen waar ze niet meer mee spelen of de leeftijd ervan voorbij zijn gegroeid. En dan ziet het er opeens zo uit:

IMG_1557

De zolder opruimen stond daarom al een lange tijd op mijn ‘to do lijstje’ en tevens ook op mijn doelenlijst van het Day Zero Project. Alleen kwam het er niet van. Te druk of toch geen zin. Ik wilde het graag zonder de kinderen doen, want als zij erbij zijn, komt er alleen maar meer rommel. En zaterdag was het zover. A. ging samen met omi (schoonmoeder) een dagje met de trein naar Eindhoven. Samen winkelen en lunchen. De kleine man slaapt meestal zo’n 2 uurtjes in de middag dus doken mijn vriend en ik de zolder op. Hij wilde wel helpen. Erg fijn, want zo krijg je er ook zin in. Alleen weet je vaak niet waar je moet beginnen. We maakten een taakverdeling en gingen aan de slag. En jeetje, wat kan een mens veel bewaren.

We hebben veel weg gegooid. Voornamelijk lege dozen die we bewaard hadden. En waarom? Vraag het me niet. MaarΒ  we hebben ook van een aantal spullen foto’s gemaakt om nog te verkopen. Ik verkoop spullen geregeld via marktplaats of via facebook. Zo is er in onze regio een facebook pagina voor alle spullen en heb ik samen met een meisje uit het dorp een facebook pagina aangemaakt die heet” alles voor kinderen in de omgeving Leudal“. De regio waar wij wonen (Limburg). Speelgoed verkopen via marktplaats gebeurt minder snel, omdat je dan geregeld met verzendkosten zit. Maar via facebook kun je je eigen regio aangeven en op deze manier makkelijk (ver)kopen zonder verzendkosten. Nu we het er toch over hebben, mijn eigen verkoop pagina is besloten. Op deze manier krijgen alleen de mensen binnen de groep een melding. Wanneer een pagina open is, krijgt meteen je hele vriendenlijst te zien dat je iets gaat (ver)kopen. Dit komt dan namelijk in het startscherm met alle meldingen. Op zich geen groot probleem, maar persoonlijk vind ik het minder prettig wanneer meteen alle vrienden op de hoogte zijn van wat ik (ver)koop. Ik houd op facebook dus meer van de besloten pagina’s.

Verkoop jij ook via facebook en wat vind jij dan fijner, gesloten of open pagina?

IMG_1603

De zolder ziet er in ieder geval een stuk opgeruimder uit. Links in de hoek staan de spullen die verkocht mogen worden. Hopelijk gebeurt dit ook en is de zolder binnenkort helemaal opgeruimd πŸ˜‰ Verder moet er nog een klein stukje gebeuren, maar hier staan voornamelijk de grotere spullen zoals het gourmetstel, kist met lakens en de campingkoelkast. Op dit stukje zal niet veel hoeven worden opgeruimd. Ik ben in ieder geval blij dat deze klus gedaan is en inmiddels is facebook en marktplaats ook gevuld met spullen. Zo hopen we meteen nog een klein zakcentje te verdienen. Meestal gaat dit geld in de spaarpot van de kinderen maar dit keer hebben we een vakantie potje gemaakt. Zo willen we in de herfstvakantie misschien een midweek weg. En de eerste 5 euro zit al in het potje.

Ruimen jullie wel eens de zolder op? En gooien jullie dan spullen weg of probeer je ook nog iets te verkopen?

9 thoughts on “Zolder opruiming

 1. Angelique

  Wij hebben een soort van zolder. Het kamertje waar mijn ketel hangt. We hebben er laatst een hele verbouwing gehad. Laminaat neergelegd, want mijn was hangt er ook en een kalaxkast neergezet waar alle gereedschap en handdoeken enzo liggen. Daarachter hebben we de rest van de spullen opgeborgen.

  1. marjons Auteur bericht

   Daar is een verhuizing dan wel weer handig voor, meteen alles opgeruimd! Wij hebben ook van alles klaar staan voor de stort. Maar heerlijk gevoel een opgeruimde zolder πŸ™‚

 2. marguerita78

  Netjes hoor! Ik probeer het ook af en toe via lokale facebook ruilsites, maar de ene keer heb je veel reacties en dan weer reageert er helemaal niemand of ze komen niet opdagen… zo’n gedoe. Maar mijn zolder kan ook wel wat spullen lozen…

 3. Pingback: Day Zero Project #Update 6 & wat komt… | Blog van Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *