In ons huis hebben we boven 3 slaapkamers, de badkamer en een opbergkast op de overloop. De grootste slaapkamer, aan de voorkant van het huis, slapen wij zelf. De andere twee slaapkamers zijn van de kinderen.

Op de slaapkamers van de kinderen staan de standaard meubels. Bij onze dochter liggen er ook de prinsessenjurken en de barbie spulletjes. Beneden ligt immers al genoeg speelgoed. Ik vind het geen probleem wanneer ze boven wil spelen met een vriendinnetje. Duidelijke afspraak is alleen op haar slaapkamer en eventueel “rommel” samen opruimen. Dit gaat ook altijd goed. Daarbij speelt ze vaker beneden dan boven.

Toch ging ik eens nadenken. Onze 5 jarige dochter heeft de kleinste slaapkamer en haar 2 jarige broertje de grootste slaapkamer. Aangezien grote zus wel eens boven speelt en ik graag haar poppenspullen ook naar boven wil hebben, leek het me een goed plan om de slaapkamers van de kinderen om te wisselen. Veel hoeft er niet te gebeuren. Meubels wisselen en de rode muur van dochterlief wit maken voor kleine broer. De rode kleur is namelijk iets te fel voor een jongenskamer.

Alleen heeft kleine broer een muurschildering van Olaf. Niet heel groot en ontzettend leuk. Zonde om deze over te schilderen. Grote zus riep meteen: “niet erg, ik vind Olaf ook erg leuk. Het hoort bij Frozen” Voorlopig zal Olaf dan ook gezellig op de muur blijven staan.

En zo ben ik op dit moment dus bezig met een kleine volksverhuizing. De slaapkamers van de kinderen aan het omwisselen.

Wat er moet gebeuren:

  • De rode muur moet wit gemaakt worden.
  • Deze muur blijft dan ook wit. Een kleurtje op de muur laat de slaapkamer kleiner lijken. Daarom ben ik op zoek naar een leuke muursticker.
  • Meubels (bed, kledingkast, ikea vakkenkast, vloerkleedje) wisselen
  • Schilderijtjes omwisselen
  • Naar Ikea. Ze hebben beide wandplanken. Grote zus 1 en kleine broer 2. Ik laat de haken in de muur. Voor grote zus moeten we dus 1 nieuwe plank bijhalen in het rood. En de de blauwe plank die over is van kleine broer die bewaren of verkopen we.
  • Namen op de deur omwisselen
  • Naamvlaggen aan het raam omwisselen

Het valt reuze mee en is dus prima om te ruilen. De rode muur is zelfs al 1x gewit. Deze muur zal nog 1x gewit moeten worden om het dekkend te krijgen.

Zodra de slaapkamers omgewisseld zijn en alles weer op zijn plek staat en helemaal in orde zijn zal ik de slaapkamers van de kinderen met jullie delen op mijn blog.

Hebben jullie wel eens een “volksverhuizing” in eigen huis gedaan?

One Reply to “Volksverhuizing in huis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: