Interieur

Kijkje in huis #1

Ik heb jullie een aantal keer mee laten lezen over onze verhuizing. Hoe we ons huis verkochten, een nieuw huis vonden en hoe het klussen en de verhuizing verliep. Ik beloofde toen om ook een kijkje in ons nieuwe huis te geven. En daar start ik vandaag  mee.

De jongens slaapkamer
Ruim 4 maanden wonen we in ons nieuwe huis. En vandaag laat ik een kijkje in de kinderkamer zien. We hebben een 6 jarige dame en 3 jarige kleine man. En van hem laat ik zijn kamertje zien.
Hij heeft een vrij ruime kamer, met een schuine wand. In deze wand zit een raam. We kochten hier een nieuw, verduister pliche voor. Het kamertje kreeg witte muren en verder bleef de vloer zoals die al was.

Zijn meubels van onze vorige woning verhuisden mee. We hebben namelijk afgesproken dat hij voor zijn 4e verjaardag nieuwe meubels (bed en kast) krijgt. Van die mooie, stevige, houten meubels.
Op dit moment slaapt hij nog in een peuterbedje (Ikea) en heeft daar een bijpassende kast (Ikea) bij.

Eigenlijk komen alle meubels van Ikea. Ook de beroemde vakkenkast. Ideaal. Ik gebruik de bakken voor van alles. In het linkse open vakje staan de leesboekjes van Bobbi, Peppa Big en Carry Slee. De meest favoriete boeken in huis.
Aan de muur hangt een schilderijtje van lief lifestyle en 2 kaarten afkomstig van Little Dutch. Deze kreeg ik afgelopen jaar als review voor mamaliefde. En nog steeds erg blij mee!

Boven zijn bedje hangen 3 rijtjes met muurstickers, kleine wolkjes. Ik kocht ze bij muurstickerstunter. Niet duur en erg leuk.
Aan het plafond hangt een aapje. Er hing toevallig een haakje en ik vond dit eigenlijk wel een leuk idee.

Aan de andere kant staat dan zijn kast en een bankje (geen Ikea trouwens) met boekjes erin. Aan het plafond hangt een gehaakte slinger met zijn naam erop.
Aan de muur hangt een stok met gehaakte uiltjes.

Onze kleine man heeft dus gewoon een gezellige jongenskamer. In de hoek links naast de kast staat nog een klein kastje met 9 kleine bakjes. Deze zijn gevuld met zijn houten trein, knuffeltjes enz. Dan heeft hij iets te spelen als ik bijvoorbeeld de was op ruim of wanneer hij op zijn douche beurt moet wachten.

Wat vinden jullie van zijn slaapkamer? Volgende week geef ik een kijkje in de slaapkamer van onze dame.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.