Een kijkje in huis…

      4 Reacties op Een kijkje in huis…

Ik liet al eerder weten via mijn blog dat ik graag de rode accessoires in huis wilde gaan vervangen. In maart 2009 zijn we in dit (koop)huis gaan wonen en koos ik voor rood. Zo kreeg M. met zijn verjaardag een prachtig schilderij met rood erin verwerkt. Kocht ik zelf rode kussentjes voor op de bank en rode kaarsen. Je kent het wel.

Maar na 6 jaar wonen was ik het rood toch echt wel moe. Ik wilde naar (oud) roze. Ik heb even gewacht met meteen alles te vervangen omdat mijn verjaardag en de feestdagen een maandje of 2 later zouden plaatsvinden. Wat zou ik alles gaan kopen, als ik het ook voor mijn verjaardag of Sint/Kerst kon vragen.

En zo kreeg ik afgelopen woensdag met kerstavond de laatste roze accessoires,  roze kussentjes voor op de bank. Ik ben nog niet helemaal klaar met alles aan te passen, maar ik vind de sfeer in huis al beter. Gezelliger. Ook omdat we onze (korte) woonkamermuur van licht beige naar bruin verfden en de huiskamer opnieuw inrichtte. Onze hoekbank gaven we een draai en zo creëerde we een knus zithoekje. Achter de bank de speelgoed kast. Hier hebben de kinderen nu meer plek om te spelen en zie je vanuit de zithoek minder speelgoed staan.

Kijken jullie mee hoe ons huis er uit ziet?

IMG_2419IMG_2422

De muur van beige naar bruin. Het is achter in de woonkamer de korte muur. Het is aarde bruin. Eerst twijfelde ik nog of het niet te donker zou worden. Maar het resultaat is mooi. Het geeft warmte in huis. Doordat we witte meubels hebben, past het prima.

IMG_2770De woonkamer aan de voorkant van het huis heeft nu een knusse zithoek. We hebben een grote hoekbank. Er staan 2 kleine IKEA tafeltjes met wieltjes eronder. Een tapijt op de grond en op de bank wat kussentjes.IMG_2743

Op de vensterbank grote witte bloempotten en 2 wit/beige kandelaars. Komen beide van de Action af. Ik heb dus niet alles roze gedaan,want dat vind ik weer zo zoet 😉

De kleuren in huis zijn dus eigenlijk bruin – roze – beige. Deze kleuren vind je ook terug bij de bank. De bank is licht bruin en de kussentjes erop zijn (oud) roze en beige. Ook ligt er een heerlijke, zachter fleece deken op van hetzelfde stof dan 1 van de kussentjes.

IMG_2766De kussentjes en fleece deken kreeg ik voor mijn verjaardag en voor Kerst. Ze komen van Leenbakker en Action.

Verder in huis nog wat accessoires. Ik moet nog op zoek naar donker roze kaarsen. Ze zijn nu licht roze. Maar hee, roze is roze. Zo denk ik maar even. Mijn rood is in ieder geval het huis uit!

Waar ik trouwens ook erg blij mee ben is dat we ons schilderij hebben kunnen behouden. Het schilderij stond namelijk mooi op de grote witte muur. De mevrouw die ons schilderij gemaakt heeft is een vriendin van mijn schoonmoeder. Zij heeft gevraagd of ze het rode misschien kon vervangen door roze tinten. Die uitdaging wilde ze wel aan gaan. En het is erg goed gelukt. Het geeft meteen een totaal andere sfeer in huis terwijl het schilderij hetzelfde is gebleven. Alleen het rode vervangen door roze.

IMG_2738  IMG_2735

IMG_2737  IMG_2736

Veranderen jullie ook wel eens van kleur in huis? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Een kijkje in huis…

  1. It's not so easy blog

    Echt mooi en heel ander zicht! We beginnen binnenkort met een volledig verbouwing van ons huis, na al de zware werk mag ik mij laten gaan met het leukst = decoreren 🙂 Ben nu veel borden op pinsterest aan het maken voor wat inspiratie 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *