We hebben tijdens de zomervakantie wat klusjes gedaan. Je hebt er al een aantal voorbij zien komen op mijn blog. Ook deze ‘klus’  wil ik graag met jullie delen. We wonen sinds maart 2009 in dit huis. Onze slaapkamer kochten we toen nieuw. En daar zijn we eigenlijk nog steeds blij mee. Een bed, nachtkastjes en dressoir/kast met spiegel in de kleur antraciet. De muur achter het bed kreeg dan ook een licht grijze kleur. Het schilderij komt van mijn vriend af en paste er ook bij.

IMG_0997Sinds een klein jaar wilde ik onze slaapkamer eens veranderen. De grijze muur graag een andere kleur geven en misschien het bed in een andere richting neerzetten. Met wat meetwerk van vriendlief zou dit moeten lukken. Ik wilde graag een donker paarse muur en ook dat vond vriendlief prima. Voor hem maakt het niet zoveel uit, hoe onze slaapkamer eruit ziet. Als hij er maar kan slapen 😉

De lichtgrijze muur…. zoals je ziet, is ook wel aan een nieuw likje verf toe. De muur is verkleurd en er was ook een behoorlijk laagje stof achter het bed. Ik wilde dus wat meer sfeer in de slaapkamer en zo gingen we aan de slag.

De grijze muur werd geverfd. Ik koos voor de kleur dark purple. We moesten de verf twee keerIMG_1082 aanbrengen.  De kleur is ook echt donker paars. Zelf vind ik de kleur erg mooi. Het schilderij past er nog steeds bij, omdat de meubels antraciet zijn. Het dekbedovertrek met de paarse kleur hadden we nog.  Voor de december maand staat op mijn lijstje wel een nieuw dekbedovertrek. Met (donker) paarse kleuren. Op de slaapkamer waren al een paar paarse accessoires, zoals vaasjes. Ook heb ik een tijd terug een tak geknutseld met vriendinnen waarin ik paarse kraaltjes en bloemetjes verwerkte.

IMG_1083Voor het raam staat nog een klein paars vaasje met paars doosje. De kleur van onze slaapkamer is dus paars geworden. Graag wil ik boven het bed de fotolijstjes nog vervangen door letters met een mooie tekst in dezelfde kleur paars als de muur. De foto’s wil ik dan in lijstjes doen en op het dressoir/kast neerzetten.

Ik ben in ieder geval tevreden met deze verandering. Het geeft me ook een prettig gevoel dat we veel klusjes hebben kunnen doen. Zo ben ik na de zomervakantie weer met een ‘ leeg hoofd ‘ kunnen starten op mijn werk.

IMG_1085IMG_1084

5 Replies to “De slaapkamer”

  1. Mooi hoor! De slaapkamer staat hier ook al jaren op de wensenlijst. Maar is er nog nooit van gekomen. Maar daar moet wel iets meer gebeuren dan bij jou. Dus ik blijf nog even dromen van zo’n mooie kamer

  2. Het ziet er mooi uit! Rustig ook, en daar houd ik van in slaapkamers. Het dekbedovertrek vind ik ook leuk. Zelf doe ik nooit iets met strepen want ik krijg dat nooit recht neergelegd. En dan staat het meteen zo rommelig. Maar bij jou ligt hij keurig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: