Jullie hebben er even (oké, bijna 2 weken) op moeten wachten. Maar vandaag dan toch mijn eerste opdracht die ik met jullie deel. Ik kan verklappen dat ik er wel al meerdere heb uitgevoerd, maar door vakantie er nog niet aan toe ben gekomen om deze te plaatsen.

Het regent
Zomervakantie wil niet zeggen dat we alleen maar zonnige dagen hebben. Nee, helaas ook nog dagen met regen. Zo startte wij maandagochtend 17 juli met een regenochtend. Gelukkig trok dit in de loop van de dag bij, maar in de ochtend dus regen.
Ik bedacht een plannetje en besloot dat dit een ideaal plan was voor alle regendagen tijdens de zomervakantie. (Al hopen we natuurlijk op zo min mogelijk regen!) En dochterlief was meteen enthousiast over dit plan.

Lego Friends
Onze 6 jarige dochter heeft inmiddels heel wat lego friends sets. Ontzettend leuk en ze speelt er ook graag mee. De laatste weken had we wat bezoek, vriendinnetjes te spelen en een klein broertje die allemaal aan de lego kwamen. Helemaal niet erg, maar de sets gingen hierdoor wat stuk en werden er eigen creaties van gemaakt.

Ik besloot dus, samen met dochterlief, dat we tijdens de regendagen alle Lego Friends weer gaan opbouwen zoals het hoort. Ik kan je zeggen, een hele klus.
We zijn gestart met alle blokjes op kleur te sorteren en alle kleine frutsels in een opbergdoos gestopt.

En zo zijn we (vooral mama) alles weer aan het opbouwen. We hebben nog niet alle opgebouwd, maar hebben natuurlijk nog 4 weken vakantie. Dus dat gaat zeker goed komen. Maar het is in ieder geval een leuke klus om tijdens de regen te doen. Alles in één keer weer opbouwen wordt saai en kost veel tijd. Maar door telkens 1 set op te bouwens tijdens een regenbui hebben we op het einde van de vakantie de legotafel weer zoals die hoort.

Wat deden andere bloggers?
Ik ben niet de enige die deze opdracht al heeft uitgevoerd. Kijk maar eens…
Merel van Lotus Writing keek heerlijk films en Maaike van maaikeschrijftop deed leuke experimenten.

3 Replies to “MamaChallenge2017 #Het regent”

  1. Erg herkenbaar! Wij hebben ook veel Legosets en ze liggen bijna allemaal uit elkaar.. Maar we zijn ook weer begonnen om ze bij elkaar te zoeken. Ik denk niet dat we ze ooit nog allemaal tegelijk in elkaar krijgen in de komende 10 jaar, maar het zelf bouwen is natuurlijk ook heel leuk. Ik ben trouwens jaloers op jullie Lego Friends sets ;-P Hier is het natuurlijk allemaal jongensspul. Maar binnenkort is Kate oud genoeg voor d’r eigen Lego 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: