MamaChallenge 2017 #Pimp je tuin

      2 Reacties op MamaChallenge 2017 #Pimp je tuin

De 4e opdracht die ik doe voor de mamachallenge heeft te maken met je tuin. Sinds ons nieuwe huis ben ik dol op onze tuin. We zijn er behoorlijk op vooruit gegaan en hebben nu best wel een grote tuin. Ja, dat durf ik wel te zeggen met een tuin van 26m diep en 13m breed. Volop genieten. Plek genoeg voor de kinderen en onszelf om te spelen, zwemmen en zonnen.

Onze tuin
De tuin zag er prima uit toen we dit huis kochten. We hebben wat kleine aanpassingen gedaan en dat deel ik vandaag met jullie. Want ik vind wel dat een tuin er gezellig moet uitzien.
Zoals ik al schreef hebben we een ruime tuin. Op deze oppervlakte staat nog een garage en wat kleinere schuurtjes. Deze gebruiken we voor het buitenspeelgoed, hout van de openhaard en wat spullen die je soms gewoon kwijt moet.

Voor de kinderen staat er nog een speelhuisje, met glijbaan en schommel en nog een trampoline. Geen hele grote, maar groot genoeg om met 2 kinderen op te spelen.

Bij de achterdeur en schuifpui hebben we een groot terras. Een gedeelte is hiervan overkapt. De overkapping hebben we opgeknapt. Er moesten nieuwe balken komen en deze hebben we blauw/grijs geverfd. Verder heb ik het aangekleed met wat leuke tuinspulletjes.
Wat accessoires voor op tafel en een houten bord met “onze tuinregels”, een canvas en lampjes op zonlicht. Hier ben ik overigens dol op. Het maakt de tuin in de avond sfeervol. Zo staan er nog meer kleine lampjes in de tuin en achter bij het schuurtje hangt ook nog een rij lampjes. Zitje
Er stonden hele grote planten en struiken aan de linkerkant van onze tuin. Hierin zaten veel naaktslakken dus deze hebben we verwijderd. We hebben er nu een knus zitje van gemaakt. Een zitje zelf gemaakt van pallets. Kussens (helaas niet op de foto) erop en genieten. Een plekje waar de zon heerlijk komt.
Vriendlief heeft in het gras nog een vierkantje van steen gemaakt zodat onze vuurkorf hierop kan staan. Een fijn plekje in de tuin.

Pallet wandrek
En als laatste maakten we een pallet plantenrek. Ik moet alleen bekennen dat de plantjes die erin stonden het “opgegeven” hebben. Er kwam teveel zonlicht/warmte en omdat het onder de overkapping hangt kwam er geen regen. (En ja, ik vergat ze water te geven)
Maar inmiddels staan er kleine flesjes in. Flesjes van Frans bier, meegenomen van vakantie. Versierd met een bloemenkrans en houten hartjes en klaar.
Onze tuin is dus een klein beetje gepimpt en dit paste prima bij de opdracht van deze mamachallenge!

Op de blog van batboy kun je zien hoe je leuke lieveheersbeestjes voor in de tuin kan maken.
Maaikeschrijftop ging ook aan de slag in haar tuin. Wil je nog meer lezen? Kijk dan eens op de openbare facebook groep over de mamachallenge2017

 

2 thoughts on “MamaChallenge 2017 #Pimp je tuin

  1. Pingback: Het begon allemaal met een modderkeuken... | #MC2017 | mamaLou blogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *