Kleuren voor volwassenen

      Geen reacties op Kleuren voor volwassenen

Een paar jaar geleden werd het opeens helemaal hip. Kleuren voor volwassenen. Er kwamen speciale kleurboeken. Kleurboeken met mooie platen en mandala’s. Je kwam ze overal tegen. Al snel kwamen ook budget winkels met deze kleurboeken. En via social media kwam ik ze ook overal tegen. Prachtig gekleurde kleurplaten door volwassenen.
En eigenlijk kom ik de kleurboeken nog steeds tegen in de winkels. Inmiddels in alle soorten en maten. Ja, ook ik kleur dus af en toe. Ik zag de hype voorbij komen en dacht, best leuk. Ik kocht een eenvoudig boek bij de Action met mandala’s erin. Ik kleurde gewoon met de kleurtjes van dochterlief. Niet de beste kwaliteit, maar het ging goed. Het kleuren voelde voor mij als ontspanning. En nog steeds vind ik het een ontspanning. Ik kleur niet wekelijks. Daar heb ik de zin en tijd niet voor. IMG_5481
Vaak kleur ik samen met onze 5 jarige dochter. Ze vindt het gezellig. En ik kies dan een kleurplaat uit een volwassen boek. Ik heb inmiddels een kleine stabilo set stiften gekocht, bestaande uit 12 kleuren. Een echte “kleurder” weet dat dit eigenlijk veel te weinig stiften zijn. Daarom vul ik het ook aan met andere kleurtjes.

Ik kleur niet vaak genoeg en secuur genoeg om een grotere, betere set stiften aan te schaffen. Maar eerlijk is eerlijk ik vind het een leuke hobby, het kleuren voor volwassen.

Mijn mooiste boek is The time garden. Dit boek kreeg ik als kerstcadeautje van mijn schoonbroer en vrouw wonende in Amerika. Het is een boek waar je wel rustig voor moet gaan zitten en de tijd voor moet nemen.

De boeken van Action kleur ik sneller in, puur voor de ontspanning en gezelligheid. In deze boeken vind ik het ook niet erg wanneer ik eens een vergissing maak met kleuren. Ook de kaarten zijn leuk. Deze kun je dan opsturen of aan iemand geven. Dochterlief kleurt deze kaarten ook in, want ook zij vindt ze leuk.

IMG_3583 IMG_3586 IMG_3771

Wat vind jij van kleuren voor volwassen? En kleur jij zelf ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *