Algemeen·Persoonlijk

Hoe spaar jij?

Ik kom geregeld blogs tegen die gaan over geld besparen. Meestal lees ik ze wel, want wie wil er nu niet geld besparen? Vaak lees je dezelfde bespaartips. En veel van deze gegeven tips passen wij thuis ook toe. Lang niet alles hoor, maar ik denk dat iedereen wel let op bepaalde zaken. Naast het besparen kun je ook nog sparen. En dit kan op veel verschillende manieren.

Besparen
Wij proberen geld te besparen door bewust boodschappen te doen. Niet zomaar alles kopen en kijken naar bijvoorbeeld seizoens producten of fijne aanbiedingen. Ook kleding kun je geregeld in de sale kopen of de verwarming een graadje lager zetten. Je kent ze vast en zeker ook allemaal. En eerlijk is eerlijk op deze manier kun je op jaarbasis geld besparen en dit gebruiken om te sparen. Maar het geld dat wij op deze manier besparen gaat dan vaak weer op aan iets anders. i.p.v. dat we dit geld opzij zetten, zoals een spaarrekening.

Sparen
Sparen kun je op verschillende manieren. En het leek me wel eens leuk om een aantal spaar ideetjes op een rijtje te zetten. Dus echt sparen voor op een spaarrekening.
Onderaan het rijtje zal ik laten weten op welke manier wij sparen.

1.Maandelijks een vast bedrag naar de spaarrekening overmaken.
2.Op het einde van de maand kijken wat over is en dit naar de spaarrekening over maken. Variabel sparen dus.
3.Elk weeknummer spaar je. Week 1 is 1 euro, week 2 is 2 euro en zo door tot week 52 is 52 euro.
4.Gezien de decembermaand dan erg duur wordt, kun je ook kiezen voor week 1 52 euro, week 2, 51 euro en week 52 wordt dan 1 euro.
5.Koopzegels nemen en deze boekjes inwisselen. Je winst is maar 1 euro extra, maar je spaart toch.
6.Al het kleingeld onder de 1 euro in een spaarpot stoppen en op het einde van het jaar legen.
7.Bingo sparen. 12 vakjes met getallen. Elke maand streep je een getal weg. Dit getal is het geld bedrag dat je naar je spaarrekening overmaakt.
8.Je vakantiegeld of 13e maand naar de spaarrekening overmaken.
9.Verkoop spulletjes of kleren. Het ontvangen geld, maak je meteen over naar je spaarrekening of verzamel je in een pot.
10.Starten met bijvoorbeeld 5 euro voor de 1e maand. En elke maand verhogen met 5 euro. Dan moet je de 12e maand dus 60 euro sparen. In een jaar heb je dan toch weel 390 euro (extra gespaard).

Hoe sparen wij?
Eigenlijk heel eenvoudig. Doordat elke maand een vast bedrag naar de spaarrekening gaat. Hebben we een financiële meevaller, boek ik nog wat extra over.
En wij sparen kleingeld in een potje. 2x per jaar leeg ik deze pot en het geld gaat naar onze spaarrekening.
Al lijkt me een spaarbingo wel leuk. Zelf bedragen invullen en kiezen maar. Je kan sparen eigenlijk best leuk maken. Zeker wanneer je spaart voor een doel.

Hoe spaar jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.