Wat eten we vandaag? #warm weer

      Geen reacties op Wat eten we vandaag? #warm weer

We mogen niet klagen. Vorige week al een paar heerlijke dagen en deze week is het gewoon helemaal genieten. Zeker omdat donderdag voor de meeste mensen een vrije dag is. Dus kortom genieten van de zon! Maar wat eten we met dit weer?

Eten is belangrijk
Ik merk dat ik met warm weer minder trek heb in gewoon aardappelen, vlees en groente. Over stamppotten hoeven we het al helemaal niet meer te hebben. Dat is echt winterkost.
Maar juist met warm weer is het belangrijk dat je goed eet. Hierdoor voorkom je dat je je moe en futloos voelt door het warme weer.
Maar wat eten we dan? Dat is vaak mijn vraag bij het warme weer. Want ik wil toch “gezond” eten en zorgen dat de kinderen voldoende binnen krijgen. Maar elke dag bbq zie ik ook niet zitten en koude salades vinden de kinderen niet lekker.

Wat eten wij met dit warme weer?
Pff, ja ik vind het lastig om elke dag iets te bedenken met dit weer. Want aardappelen kook ik dus echt niet. Maar toch weten we wel iets te bedenken met dit weer.
Wat wij graag eten op warme dagen deel ik daarom vandaag met jullie

  • Vers gemaakte soep met stokbrood. De kinderen lusten dit ook en zo krijgen ze vocht en gezonde voeding binnen d.m.v. de soep.
  • Het bonengerecht vind ik ook altijd heerlijk met dit weer. Het is een fris gerecht dat ook gegeten wordt met stokbrood en een stukje vlees.
  • Een maaltijdsalade vind ik ook lekker. Deze maken we dan bijvoorbeeld van krieltjes, spekjes, stukjes kipfilet , ijsbergsla, rucola sla, pijnboompitjes, lente uitje, tomaatjes.
    Ook aten we een keer een recept met sla uit eigen tuin, heerlijk. Dus een lekkere salade doet het altijd goed. De kinderen lusten gelukkig komkommer, wortel en paprika. Dit krijgen ze dan vaak te eten wanneer wij een salade nemen.
  • Bbq, dit hoort gewoon bij het warme weer. Maar om het dagelijks te eten, nee dat is teveel van het goede. Bbq bestaat bij ons uit vlees, salades en stokbrood.Dit zijn eigenlijk de vier gerechten die wij het liefste met warm weet eten. Verder wisselen we het af met bami,nasi of wraps. Maar in ieder geval geen gekookte aardappelen ­čśë

Wat eten jullie met dit warme weer?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *