Algemeen

Dinsdag opruimdag #snoepla

Dinsdagochtend zijn beide kinderen op school. De jongste gaat dan namelijk een ochtend naar de peuterspeelzaal. En de oudste naar groep 1.
Een ochtend voor mij alleen. In het begin was dit wennen, maar nu vind ik het stiekem ook wel prettig. Even een paar uurtjes de tijd voor wat opruimwerk, maar ook ontspanning.
De dinsdag is dus o.a. een opruimdag. Zo kies ik elke week een kast of la uit die ik helemaal leeg haal, schoonmaak en weer netjes terug inruim. En vandaag was dit de snoepla.Onze snoepkast oftewel la is niet heel groot, maar er kan ontzettend veel in. En af en toe is het gewoon nodig om deze la helemaal leeg te halen. Schoon te vegen en weer te vullen. Ik kijk dan of alle snoepjes nog houdbaar zijn en of er niks uitgedroogd is. Het komt wel eens voor dat een zakjes snoepjes of koekjes niet goed dicht gemaakt worden en deze dan de smaak verliezen of uitdrogen.

Wat ligt er in onze la?

In onze la ligt meer dan voldoende. Net zoals nu is de la goed gevuld en zorgen we eerst dat alles opgemaakt wordt voordat er nieuw gekocht gaat worden.
Wat we eigenlijk altijd wel in de la hebben liggen zijn:
IMG_5489IMG_5490

  • Rozijntjes: ideaal ook om mee te nemen voor onderweg. Of als omkoop middel tijdens een dagje winkelen.
  • Los verpakte koeken, zoals de wafels of bumba koeken. Ik vind dit persoonlijk prettiger. Zo drogen de koekjes niet uit en deze kun je tevens weer makkelijk meenemen.
  • Doosje met snoepjes. Dit doosje vul ik telkens bij. Een doosje met verschillende snoepjes. Hier mogen ze dag 1 snoepje uit kiezen. Ook handig voor als A. met een vriendinnetje thuis komt na school. Iets te drinken en een klein snoepje uit de trommel.
  • Koekjes uitdeel zakjes. Ook dit zijn weer los verpakte koekjes. Wederom handig om mee te nemen. Om ik maak een zakje open en doe ze in een bakje. Zo kunnen de kinderen de koekjes samen delen.

IMG_5488IMG_5491

De la is verder aangevuld met een doosjes met dropjes, spekjes, melkkoeken (neem ik mee naar mijn werk), kauwgum en een trommel met uitdeel zakjes en smarties en er liggen nog restjes koekjes.

Zoals je merkt koop ik dus graag snoepjes en koekjes die lost verpakt zijn. Dit vind ik nu eenmaal prettiger dan een zak snoep.
We doen trouwens met een voorraad best wel lang. Zoals je merkt, hebben wij eigenlijk zelden chocolade in huis. Heel af en toe neem ik eens een reep mee, maar een eenvoudig koekje vind ik net zo lekker.

Hoe ziet jullie snoepkast of snoepla eruit?

 

 

 

 

Een gedachte over “Dinsdag opruimdag #snoepla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.