2e week kerstvakantie…

      1 reactie op 2e week kerstvakantie…

Allereerst voor al mijn lezers: Ik wens jullie een fijn en gelukkig 2016!

De 2e week van de kerstvakantie is voorbij. Ook deze week had ik wat afspraken maar ook hebben we thuis heerlijk gespeeld. Heb je de 1e week vakantie gemist? Dat kun je natuurlijk nog even terug lezen in mijn blogje erover.

Kijken jullie mee naar mijn 2e week van onze vakantie?

Zondag: in de ochtend zijn we met zijn viertjes even naar het Retail park in Roermond geweest. We moesten iets halen voor M. zijn opa bij de Mediamarkt. Meteen nog even een paar boodschappen bij de grote AH gedaan. In de middag ben ik alleen naar een verjaardag van een vriendin geweest. De kinderen bleven bij M. en hebben buiten gespeeld. Het was ook lekker weer ervoor.

Maandag: Deze dag hebben de kinderen en ik thuis door gebracht. Vandaag vond ik het toch wel nodig om even wat klusjes in huis te doen. De week daarvoor had ik namelijk zeer weinig gedaan! IMG_2731

We hebben gespeeld en zijn nog even naar buiten geweest. Ook vandaag was het lekker weer daarom zijn we nog gaan fietsen. Dat vindt de kleine man altijd leuk. Nu hij (eindelijk) begint te praten roept hij ook alles wat hij ziet. Zo leuk is dat. Ook hebben we nog de tuin geharkt en vonden we een regenworm. Dat was interessant.

IMG_2732 IMG_2733

In de avond moesten we snel eten, want er zat een ongeduldige dochter aan tafel. Ze ging namelijk samen met neefje J. logeren bij mijn ouders. Ze had er zo’n zin in. Na het avondeten heb ik haar gebracht. Ze kon niet wachten tot ik weer naar huis ging.

Dinsdag: Ik was alleen met de kleine man in huis. Samen eerst even naar de Action geweest. Ik kocht er niet veel. Het was geloof ik netIMG_2772 10 euro bij elkaar. In het kader van beter opletten wat ik uitgeef, geen onnodige dingen gekocht. IMG_2771

Daarna doorgereden om A. op te halen bij mijn ouders. Ze had het erg gezellig gehad. Thuis aten we wentelteefjes en daarna hadden we een rustige middag. Ondanks dat A. goed geslapen had was ze erg moe en lag ze heerlijk op de bank. Ik heb ondertussen gelezen en gekleurd. In de avond ben ik nog naar een vriendin geweest. 

Woensdag: In de ochtend op bezoek bij een vriendin. Ook een andere vriendin kwam. We kennen elkaar van de opleiding bewegingsonderwijs. We spreken elke vakantie af om even bij te praten en de kinderen kunnen dan samen spelen. 

De kleine man had maar een kort middagslaapje. Dus zijn we nog even naar de bibliotheek geweest. IMG_2784

IMG_2789Daarna wachten tot papa thuis kwam. Samen met A. ging ik namelijk naar de film van Snoopy.  Een moeder en dochter uitje. Na de film aten we nog samen een frietje. Beide hebben we genoten van dit gezellige uitje.

Donderdag: Op bezoek bij een vriendin, ze is gaan samenwonen, dus even hun nieuwe huis bekeken. In de middag nog boodschappen en voorbereidingen voor de avond gedaan. De kinderen hebben nog leuk met de duplo gespeeld. En M. maakte een lekkere maaltijd. We hadden geen zin in weer gourmet. Dit hadden we al met sinterklaas en 2 keer met kerst gedaan. Daarom lekker een varkenshaasje. Verder was de avond gezellig, heerlijke hapjes en vuurwerk gekeken. We zijn het nieuwe jaar dus prima gestart.

Vrijdag: Samen met A. naar een verjaardag. Haar vriendinnetje, tevens dochter van een vriendin van mij, was 31 december jarig. Ze vieren het altijd op 1 januari. In de middag naar de nieuwjaarsduik in ons dorp gaan kijken. M. verzorgt daar altijd het geluid dus hij was al daar. Nadat we daar gekeken hadden zijn we naar mijn ouders gegaan. Mijn ouders gingen Chinees halen, altijd lekker. Het was dus een drukke 1e dag van het nieuwe jaar. Wel een gezellige.

Zaterdag: In de ochtend naar Eindhoven, ik moest nog wat ruilen in de stad. Snel een paar winkels bekeken en wat basis kleren had ik nodig en daarna weer naar huis. In de middag had A. kinderfeestje van haar jarige vriendinnetje, waar we gisteren ook al geweest waren. De rest van de dag lazy day.

Dat was alweer de 2e week van de Kerstvakantie. Maandag begint het gewone school en werk ritme weer. Het is een korte periode. De carnavalsvakantie, zoals ze het in Limburg noemen, start dit jaar namelijk al vroeg. Dat houdt in 5 weken werken en alweer een weekje vrij. Dat moet dus wel lukken šŸ˜‰

IMG_2781 IMG_2802 IMG_2806 IMG_2807

Jullie ook een fijn oud en nieuw gehad?

1 thought on “2e week kerstvakantie…

  1. Pingback: Terugblik van mijn vakantie doelen | Blog van Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.