1e week vakantie is voorbij…

      3 Reacties op 1e week vakantie is voorbij…

De eerste week van mijn Kerstvakantie is voorbij. Aan het begin van de week zat mijn hoofd nog vol en had ik het gevoel om van alles te moeten doen naast het genieten. Dit gevoel ging langzaam weg en heb ik de boel de boel gelaten. Dat wil zeggen dat ik afgelopen week weinig huishoudelijke klusjes heb gedaan. En voor het eerst kan ik zeggen: dat voelt helemaal niet verkeerd. Ook dat geeft rust.

Kijken jullie mee wat wij deze week gedaan hebben?

Zondag: We zijn met zijn viertje wezen zwemmen. We zorgden dat we rond 10.00u in het zwembad waren. Dan is het lekker rustig en rond de middag gingen we weer naar huis. Dit is voor de kleine man fijn, kan hij rond de middag gewoon zijn middagslaapje doen. De kinderen vinden het beide heerlijk het zwembad.

IMG_2551 IMG_2554

In de middag waren we nog even naar een markt gegaan. Daar waren ‘ Elsa en Anna’. Leuk voor onze dame. Ze kreeg een glitter tattoo en was helemaal blij.

Maandag: M. moest gewoon werken. Samen met de kinderen ben ik bij een vriendin en haar zoontje op bezoek gegaan. Ook een andere vriendin en haar dochter kwamen. We kennen elkaar van de opleiding onderwijsassistent. Daarna zijn we alle 3 in een andere stad de Pabo gaan volgen, maar toch contact gehouden. Zeker toen we alle 3 zwanger waren. Ik van mijn 2e kindje en de dames van hun 1e kindje. En inmiddels zijn ze beide zwanger van een 2e kindje. Zo leuk allemaal. We hadden er in ieder geval een leuke ochtend. In de middag ben ik nog even een uurtje bij mijn ouders geweest.

Dinsdag: Er zou een oud-collega op bezoek komen, maar zij voelde zich niet lekker. De afspraak ging dus niet door. Wij hebben deze dag verder niks bijzonders gedaan. Het enige uitje was even naar de bakker en de rest van de dag lekker thuis gespeeld en IMG_2565gerommeld. In de avond genoot ik nog van een wijntje met chips. Gewoon omdat ik daar zin in had. En nog even wat gelezen. Ik wil graag weer in een boek beginnen, maar grijp de laatste tijd toch vaker een tijdschrift.

Woensdag: Ook vandaag ging een afspraak niet door met twee vriendinnen omdat 1 van de dochtertjes ziek was. Dit hebben we dus een weekje verplaatst. Mijn schoonzusje en haar 2 jongens lieten weten dat ze naar de binnenspeeltuin gingen. Ik besloot dus om met de kinderen mee te gaan. Ze hebben ervan genoten.  Ze hadden beide rode wangetjes van de inspanning en warmte. Nog even samen geluncht en de kleine man viel op de terugweg in de auto meteen in slaap.IMG_2622

In de middag moest ik nog even lenzen controle en verder hebben de kinderen thuis fijn gespeeld. In de avond had ik samen met een vriendin een taartworkshop. Ontzettend leuk.

Donderdag: De kinderen mochten even bij mijn ouders blijven, zodat ik snel de stad in kon. Ik moest namelijk nog een cadeautje voor mijn schoonmoeder halen. Daarbij had ik zelf een Rituals bon en die wilde ik ook graag gaan uitgeven. bij Kruidvat kwam ik 30% korting tegen op het speelgoed. Ik kocht 2 doosjes playmobil 1.2.3. voor M. zijn verjaardag en een Lego Friends doosje voor een vriendinnetje van A. Ze heeft binnenkort kinderfeestje. Nu met de korting een leuk cadeautje om te geven. En ik scoorde nog een doosje duplo voor ons neefje. Ook liep ik nog even de Lady Sting binnen. Ik vond er een broek en rokje en nam dit voor mezelf mee. Op de terugweg nog een heerlijk broodje voor mezelf. Brie, walnoten en honing. Voor de kinderen nam ik mini broodjes van de Hema mee.

IMG_2643 IMG_2644 IMG_2645

Rond 16u werden we bij mijn schoonmoeder verwacht. Samen met haar vriend en mijn schoonzus en gezin vierden we hier Kerstavond met cadeautjes. Dit doen we elk jaar. Een grote boom staat er met veel cadeautjes. Het broertje van M. woont in Amerika, maar zij sturen altijd met Kerst een pakketje op met voor ons allemaal een cadeautje. Ook wij doen dit voor hun. Via Facetime en de App laten we dan alles aan elkaar zien. Ook nog gegourmet en als toetje mijn Kersttaart opgegeten. Het was een leuke avond.

IMG_2682Vrijdag 1e Kerstdag: De ochtend thuis gespeeld met de cadeautjes die de kinderen gekregen hadden. Rond de middag hebben we samen geluncht. We hadden wat broodjes en salades gekocht. Ook in de middag thuis gespeeld. Het was buiten ook niet echt mooi weer om een wandeling ofzo te maken. Rond 15.30 zijn we naar mijn ouders gegaan. De kinderen hebben zich goed vermaakt met hun 2 neefjes. Ze hadden hun eigen tafeltje met eigen diner. Lees frietjes ; Op deze manier hebben wij ook rustig kunnen eten. Mijn ouders hadden goed gezorgd, was er meer dan genoeg keuze.

Zaterdag 2 Kerstdag: Deze dag hadden we geen familie bezoekjes meer gepland. We zijn al 2 jaar op rij op deze dag in de Winter Efteling geweest. Dit jaar besloten we niet te gaan. De kinderen waren moe van de drukke dagen en gezien het mooie weer dachten we dat het wel druk zou zijn in de Efteling. We besloten naar de nieuwe Ballorig te gaan. Een binnenspeeltuin. We zorgden dat we rond 10u daar waren. Heerlijk rustig en een mooie speeltuin. Genoeg te doen. Rond de middag werd het wel drukker, maar was het voor ons tijd om naar huis te gaan. Nog even snel wat boodschappen gehaald. Thuis waren beide kinderen zo moe, dat ze geslapen hebben. M en ik hebben lekker op de bank een filmpje gekeken. Toen beide kinderen wakker waren zijn we nog buiten gaan wandelen. Het was immers prachtig weer. 15,5 graden in de winter! In de avond hebben we gegourmet. Schoonmoeder had nog veel over. Dus hebben wij dit lekker opgegeten. Daarna zijn mijn ouders nog even gekomen en namen voor ons als toetje nog ijs mee. Jammie.

IMG_2707 IMG_2708 IMG_2710

De eerste vakantie week was dus prima. Niks moest en niksen mocht!

Hebben jullie fijne Kerstdagen gehad of als je vakantie hebt een fijne 1e week?

 

3 thoughts on “1e week vakantie is voorbij…

  1. Pingback: 2e week kerstvakantie… | Blog van Marjon

  2. Pingback: Terugblik van mijn vakantie doelen | Blog van Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.