Onze 1e vakantiedag #plog

      4 Reacties op Onze 1e vakantiedag #plog

Gisteren, maandag, was onze 1e vakantiedag. Het weekend tel ik immers niet mee, omdat we dan altijd vrij zijn. Deze week ben ik alleen met kinderen, omdat vriendlief een weekje op kamp is met de jeugdvereniging. Echte plannen heb ik deze week niet. Alleen woensdag staat iets gepland en vrijdag. Per dag kijk ik gewoon wat ik met de kinderen ga doen. Gisteren was ook zo’n dag. Gewoon rustig starten, want het is vakantie. Kijk je mee naar onze dag?

IMG_6071

Maandag:

Best een wonder, want het was afgelopen week steeds 6:00 dat de kleine man wakker werd. Vandaag was het later, rond 6:45 en we zijn nog lekker blijven liggen tot 7:39. Dat was een mooie tijd om naar beneden te gaan.
Gewoon ontbijten met waar we zin in hadden. En dat was voor mij crackers met ham en aardbeidrinken (van de kinderen).

Daarna ben ik gaan strijken. In de ochtend was het tenminste nog niet zo warm en was dit prima te doen. De was opruimen doe ik wel eenIMG_6050 andere keer.

De kinderen hebben gespeeld en even televisie gekeken. Rond de klok van 9.30 zijn we ons gaan aankleden. Heerlijk, want met werk- en schooldagen moeten we meteen omkleden zodra we opstaan.
Buiten was het nog niet warm dus heerlijk om even met de loopfietsjes een rondje te gaan wandelen en een tussenstop gemaakt in het speeltuintje. IMG_6072Einde van de ochtend waren we weer thuis. Even iets drinken om vervolgens de auto in te stappen. Ik moest namelijk nodig tanken. Dit doe ik altijd in België. Voor ons is dit maar een kilometer of 7, omdat het tankstation net over de grens ligt. En het is een stuk goedkoper. Daarna lunchtijd. Boterhammen met wat fruit. IMG_6073

Na de lunch deed de kleine man een middagslaapje en ging dochterlief met de barbies spelen. Ik had namelijk voor haar mijn barbies van vroeger van zolder gehaald. Ontzettend leuk vindt ze dit. De woonkamer staat vol gebouwd en ze speelt leuke verhalen met de barbies. Ondertussen ben ik bezig geweest met foto’s. Ik lig nog al achter met fotoboeken en mijn iphone moest nodig geleegd worden. Daarna nog even samen met A gespeeld. En ik heb de cadeautjes ingepakt die je kan winnen (meedoen t/m wo 27 juli) Rond 14.30 werd de kleine man weer wakker. Samen wat drinken en richting oma (mijn moeder). A moest namelijk om 15:45 naar logopedie dus de kleine man mocht even bij oma spelen. IMG_6074Na de logopedie weer terug naar mijn moeder. We bleven daar meteen avondeten. Ze maakte courgettesoep en frietjes, boontjes (uit eigen tuin) sla en kipfilet. We hebben dus heerlijk gegeten. Nog even gespeeld bij oma en weer terug naar huis. IMG_6075Thuis moest A nog in de douche. Gisteren was de kleine man al geweest. Dus dat was eigenlijk snel klaar. Daarna mochten ze nog een filmpje kijken met wat lekkers.
Het was dus een fijne eerste vakantiedag! Niks bijzonders op de planning en toch een leuke dag gehad!

Hebben jullie je vakantie volgepland of net als ons ook van deze dagen?

 

4 thoughts on “Onze 1e vakantiedag #plog

  1. Marion

    Nee deze vakantie is niet volgepland met activiteiten en zo. Wel ga ik af en toe even de hort op (om daar dan ook weer een stukje over te schrijven voor op mijn blog). Fijne dag vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.