Een klein zomer knutselwerkje

      3 Reacties op Een klein zomer knutselwerkje

Afgelopen maandag was ik in de kleuterklas. We moesten een opvulwerkje hebben. Er stond namelijk op de planning iets van handvaardigheid. Maar we wilden geen groot werkje meer laten maken omdat over twee de vakantie start.
Ik bedacht daarom een eenvoudig, maar vrolijk knutselwerkje.
Ik tekende met zwarte stift een ijsje met wat versiering. Dit past immers prima bij de zomer. Een aantal keer kopiëren en uitdelen maar aan de kinderen. De ijsjes werden mooi gekleurd. Met stiften kleurpotlood of wasco. Net wat ze leuk vonden. De kist met plakfiguurtjes erbij gezet, zodat er een mooie rand omheen konden maken. Een leuk werkje voor tussendoor met een vrolijk resultaat.IMG_5853

Ik had nog ijsjes over en nam deze mee naar huis. Het was alweer even geleden dat ik samen met dochterlief geknutseld had. Samen met haar ging ik ook zo’n ijsje maken. Kleuren en met plakfiguurtjes versieren. De kleine man werd enthousiast en wilde graag mee doen. Dat bracht me meteen op een idee. Een mooi werkje voor de juf. Een vrijwilligster van de peuterspeelzaal neemt aanstaande dinsdag namelijk afscheid. Zo hebben we een bedankje voor haar namens de kleine man. Ik, als moeder, zal er nog iets leuks bij maken of kopen.

Zo hadden we thuis dus een gezellig middag knutselen. Kinderen blij en weer een leuk zomers werkje erbij. Het ijsje van onze dame heeft een mooi plekje gekregen tegen de koelkast en het werkje van de kleine man wordt dinsdag aan de juf gegeven.

IMG_5854

 

3 thoughts on “Een klein zomer knutselwerkje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.