Sneeuwpop en uitleg Crea-Cross

      4 Reacties op Sneeuwpop en uitleg Crea-Cross

Afgelopen weekend was er op veel plekken in Nederland sneeuw gevallen. Ook vanmorgen waren er delen van Nederland wit geworden. En wat hoort er nu bij sneeuw? Juist, een sneeuwpop.

Een sneeuwpop gemaakt van papier.

Benodigdheden:

 • Wit, bruin, oranje, blauw en een willekeurige kleur papier
 • Zwarte en blauwe stift / wasco
 • Lijm, schaar

Hoe ga je te werk:

 • Je tekent op het witte papier drie cirkels in verschillende groten. Wil je mooie cirkels, kun je gebruik maken van een passer of van voorwerpen in huis. Zelf gebruikte ik een rond knutselblaadje, potje van de stiften en een kopje uit het speelkeukentje.
 • De cirkels knip je uit. De randjes kleur je met blauwe wasco. Dit kan ook met stift.
 • Uit het oranje papier knip je een neus (wortel vorm). Uit het bruine papier twee armpjes (takjes) en van het gekleurde papier een stukje sjaal.
 • Daarna plak je de cirkels op elkaar. Tussen de twee kleinste cirkels plak je de armpjes en de sjaal.
 • De neus komt bovenop de kleinste cirkel.
 • Met zwarte stift teken je nog de oogjes, mond en knopen.
 • Je plakt je sneeuwman op een blauw papier en klaar. Je kan de achtergrond eventueel nog versieren met glitters, sneeuwvlokjes of sterretjes.

Crea-Cross

Via de blog van Kreanimo doe ik mee aan de crea cross. Wekelijks is er een thema. Met dit thema kun je creatief aan de slag. Dit mag met papier, kleurtjes, garen, stof of wat dan ook. Laat je creativiteit maar los!

Elke donderdag komt op de blog van Ilse (kreanimo) een artikel online en kun je je link plaatsen passend bij het thema dat zij bekend maakt. Maximaal twee links per week / per thema en het zou leuk zijn wanneer je ook een andere blog bezoekt.
Ook wordt er gelinkt naar een of meerdere bloggers die met hetzelfde thema aan de slag is gegaan.

Zo heb ik mezelf opgegeven bij een aantal thema’s. Ik zal dan mijn blogje plaatsen en link naar Kreanimo en naar een eventueel andere blogger die deelt neemt.

Nu was ik van plan om pas in week 4 te starten, maar bij toeval maakte ik deze sneeuwpop gisteren met mijn klas. En ja, het past dus bij het thema frozen of bevroren. Daarom meteen al even de uitleg over Crea-Cross.

Zelf vind ik het leuk om andere creatieve blogs te lezen. En ik kan je verklappen er komen nog veel leuke thema’s aan. We zijn pas in week 2 en we gaan door tot week 52 😉
Ik ga proberen en zoveel mogelijk thema’s mee te doen. Maar in ieder geval zeker aan de thema’s waarvoor ik me heb opgegeven.

 

 

 

4 thoughts on “Sneeuwpop en uitleg Crea-Cross

 1. Ilse van Kreanimo

  Oh, super!
  Fijn dat je deze week al meteen op de kar bent gesprongen.

  Was dit jouw voorbeeldje? Heb je ook resultaten? Daar ben ik altijd nieuwsgierig naar!

  Bedankt om het project al even te vernoemen en je link te plaatsen!

  1. Jon Auteur bericht

   Grappig dat je het vraagt. Ik maak normaal altijd een foto van de werkjes van de kinderen. Alleen gisteren vergeten. Maar ik was wel van plan om maandag nog een foto te maken en nog even erbij te plaatsen!
   Dit is inderdaad mijn juf voorbeeldje 😉

 2. Lodi

  Wat ontzettend leuk en super om dit in de klas te doen! Mijn kinderen zijn helemaal wild van sneeuwpoppen dus zolang we ze niet buiten kunnen maken is dit wel een hele leuke vervanging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *