Mama Challenge 2015 #7.Maak zelf speelgoed

      9 Reacties op Mama Challenge 2015 #7.Maak zelf speelgoed

Ik doe mee aan de Mama Challenge 2015. Ik heb al veel leuke berichten voorbij zien komen. Er zijn namelijk al veel mama’s die een water activiteit gedaan hebben of een leuk uitje hebben gemaakt. Ik start met opdracht 7, maak zelf speelgoed.

Onder speelgoed kun je veel verstaan. Maar het houdt in ieder geval in dat het een voorwerp voor kinderen is om mee te spelen. En zo heb ik iets gemaakt voor mijn dochter om ‘ te spelen’┬á tijdens de autorit naar onze vakantie bestemming. Het is nog niet helemaal af, maar ik ben over de helft.

IMG_0150

Onze dochter is nu ruim 4 jaar en houdt van kleuren, letters naschrijven en puzzeltjes / werkblaadjes. De afgelopen tijd heb ik wat spelletjes verzameld die ik tegen kwam. Bijvoorbeeld bij de bumba koeken. Is de verpakking leeg dan zit er een kartonnetje in met een spelletje erop. Op de hagelslag verpakkingen kom je deze spelletje ook tegen. En via internet heb ik nog wat kleurplaten geprint en met een plakboek, schaar, lijm en washi tape om het om te vrolijken kom je een heel eind.

Ik ga het boek inpakken samen met kleurtjes. Tijdens de autorit mag ze het dan open maken en kan ze er meteen gebruik van maken. Ik heb ook wat boekjes met spelletjes gekocht bij het Kruidvat. Deze waren nu met 50% korting te koop. Maar vaak zijn ze nog wat moeilijk. Op deze manier heeft ze in ieder geval een boek waar ze mee aan de slag kan.

IMG_0151 IMG_0152

Ook maakte ik voor haar een memory spel van Frozen. Dit kwam ik tegen in een boekje. Ik kopieerde het ging er mee aan de slag. In totaal 9 karakters uit de film. Om het wat eenvoudiger te maken nam ik twee kleuren voor de achterkant. 1 witte en 1 gele achterkant. Op deze manier weet ze dus dat ze een wit kaartje en een geel kaartje moet omdraaien om twee dezelfde te krijgen. De kaartjes heb ik gelamineerd, zodat ze er meerdere keren mee kan spelen. Ook dit ga ik voor haar inpakken als cadeautje. In de auto wat lastig spelen, maar wel leuk om tijdens onze vakantie in Zuid-Frankrijk te spelen. Ik wil er nog graag een leuke doosje omheen doen (maken/kopen), zodat het een echt spelletje is.

IMG_0153

Heb jij deze opdracht al uitgevoerd?

Geef me dan een seintje, dan plaats ik een link bij dit artikel over jouw ‘gemaakte speelgoed’ .

De volgende mama’s hebben deze opdracht ook al vervuld:

Joyce van Mamakletst

Marije van zoetenzodeventer

9 thoughts on “Mama Challenge 2015 #7.Maak zelf speelgoed

  1. Linda

    Leuk, ik ben met deze opdracht bezig. Heb er een serie van gemaakt met iedere week vijf tips. De eerste is een inkomertje en staat al online.

  2. Pingback: Mamachallenge 6: spontaan uitstapje |

  3. Pingback: Day Zero Project #Update 5 | Blog van Marjon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.