Creatief

Mama Challenge #1 Knutselen

De vakantie is van start gegaan en dat houdt in dat ik ook start met de mama challenge. Ik ga waarschijnlijk niet alle opdrachten uitvoeren, maar ik probeer mijn best te doen. De eerste opdracht die ik ga delen met jullie is:

  • Gepikt van Pinterest

Ik kijk geregeld op Pinterest. Er staan veel ideetjes op. Van DIY projecten, tot uitjes, recepten en noem maar op. Aangezien wij hier in huis graag knutselen wilde ik een knutselopdracht zoeken via Pinterest. En ik wist ook meteen met welk materiaal. Ik verzamel namelijk altijd de wc rolletjes in huis. En het bakje was nu zo vol dat ik daarom besloot om op zoek te gaan naar een knutselwerkje met wc rolletjes.

En dat vond ik, juist via Pinterest. Dit DIY / knutselwerk is dus eerlijk gepikt ­čśë

1.Als eerste maakte ik samen met dochterlief een kroontje van een wc rolletje. Heel eenvoudig te maken. Eerst versier je het rolletje. Dit kan met verf, stiften of zoals wij het samen gedaan hebben, met washi tape. Gewoon verschillende soorten en kleurtjes. Daarna knip je er driehoekjes uit, zodat er een kroontje ontstaat.
Je maakt onderaan twee gaatjes (tegenover elkaar), touwtje of elastiekje eraan maken en je hebt een vrolijk kroontje.

IMG_5612IMG_5614

2.Een cadeaudoosje. Dit vond ik erg leuk. Het komt toch geregeld voor dat iemand geld vraagt voor zijn verjaardag. Maar het doosje is ook geschikt voor kleine cadeautjes, zoals oorbelletjes of een ketting.
Het is wederom eenvoudig te maken. Eerst weer het rolletje versieren. Dit keer verfde ik de ondergrond blauw en daarna met washi tape wat opgefleurd.
In een paar stappen is het wc rolletje omgetoverd toch een leuk cadeau doosjes. Ik heb 1 kant dichtgeplakt. Zo kan het maar aan 1 kant geopend worden en valt het geld of klein cadeautje er ook niet uit. Ik ga dit cadeau doosje zeker nog vaker maken.

IMG_6044

Mama Challenge: de volgende bloggers hebben deze opdracht ook uitgevoerd

 

10 gedachten over “Mama Challenge #1 Knutselen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.